Αντώναρος στο documentonews.gr: To αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κάνει πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους

Αντώναρος στο documentonews.gr: To αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κάνει πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους
ΕUROKINISSI)

«Κρίνοντας από την προσέλευση και το ενδιαφέρον των πολιτών από τις πάμπολλες συγκεντρώσεις, ομιλίες, συναθροίσεις τις οποίες κάνουμε όλοι μας σε όλη την Επικράτεια, το ρεύμα όλο και μεγαλώνει. Και γίνεται ορμητικός χείμαρρος» τονίζει στο documentonews.gr o Ευάγγελος Αντώναρος, δηλώνοντας αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκείνο που χρειάζεται είναι μια πανστρατιά με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη για να αποδοκιμαστούν ο χειρότερος πρωθυπουργός και η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, τονίζοντας πως είναι «αδιέξοδη πολυτέλεια» το να υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα στο Κέντρο, στην Κεντροαριστερά και στην Αριστερά «που εκφράζουν παρεμφερείς απόψεις».

Επίσης, μιλά για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, απαντά στη ΝΔ που ζητά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο και αιτιολογεί την ανάρτησή του, με την οποία υποστηρίζει ότι η εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη περιείχε εύφλεκτα υλικά.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια επίθεση φιλίας του Στέφανου Κασσελάκη σε Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25. Πώς αξιολογείτε αυτή την κίνηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο αυθεντικός εκφραστής όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στη χώρα. Και αυτό θα επιβεβαιωθεί ξεκάθαρα και πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία το βράδυ των εκλογών. Από εκεί και πέρα, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Με το αποτέλεσμα που θα έχουμε πετύχει εκείνο το βράδυ δεν θα ανατραπεί βέβαια αυτόματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά η έκφραση της λαϊκής βούλησης στην κάλπη θα είναι τόσο σαφής που θα «πυροδοτήσει» την έναρξη της αναδιάταξης των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κόμμα ευρείας λαϊκής βάσης με χειροπιαστή προοπτική ανάληψης της εξουσίας. Την έχει ασκήσει υπεύθυνα στο παρελθόν και είμαι βέβαιος ότι θα του δοθεί η ευκαιρία να κάνει το ίδιο στο μέλλον. Όσοι έχουν διαχωρίσει τις θέσεις τους, θα πρέπει να σκεφτούν πως θα συμπεριφερθούν από εδώ και πέρα. Διότι δεν εξυπηρετεί τη χώρα, κι είναι αδιέξοδη πολυτέλεια, να υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα στο Κέντρο, στην Κεντροαριστερά και στην Αριστερά που εκφράζουν παρεμφερείς απόψεις. Εκείνο που χρειάζεται είναι μια πανστρατιά με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη για να αποδοκιμαστούν ο χειρότερος πρωθυπουργός και η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Μιλήσατε για Αριστερά, για Κέντρο και για Κεντοραριστερά… Χωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ Κεντροδεξιά μέλη και ψηφοφόροι;

Στον ΣΥΡΙΖΑ χωρούν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν δημοκρατικές αντιλήψεις και θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά χωρίς να μείνει κανένας πίσω. Κοινός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε καλύτερους τρόπους διαβίωσης για όλους τους πολίτες σήμερα. Μια καλύτερη ζωή τώρα. Να διασφαλίσουμε την εφαρμογή του συνόλου των κανόνων του Κράτους Δικαίου χωρίς αστερίσκους που μας επιβάλλε συνέχεια με αυθαίρετο τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να δώσουμε μια προοπτική ανάτασης και υπεύθυνης διαχείρισης των εθνικών θεμάτων, χωρίς να σκύβουμε συνέχεια υποτακτικά το κεφάλι απέναντι στην πραγματική διαρκή απειλή που λέγεται Τουρκία.

Άρα: Όλοι οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν τι θέλουν να ψηφίσουν την 9η Ιουνίου. Δεν πρέπει να βάζουμε στους πολίτες ταμπέλες. Ο πολίτης έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να ψηφίσει κάθε φορά, φτάνει να κινείται στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο. Άλλωστε, σας το λέει κάποιος, που δεν κρύβει ότι προέρχεται από τον μεσαίο χώρο και παραμένει διαχρονικά κι αταλάντευτα στον μεσαίο χώρο, στο προοδευτικό κέντρο. Οι θέσεις μου είναι κρυστάλλινες. Είμαι κάτω από τη ενωτική στέγη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα!

Πριν από λίγες μέρες έγινε ντόρος για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο…

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία από βουλευτής της ΝΔ γιατί διαφώνησε με τη λαϊκή και δεξιά στροφή της. Έκτοτε έχει τη δική του εταιρία επικοινωνίας. Σήμερα προσφέρει σε τεχνοκρατικό επίπεδο τις συμβουλές του στον πρόεδρο σε έναν τομέα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εμπειρία και τη χρησιμότητά του. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, πέρα από ότι είναι προσωπικός μου φίλος, είναι και πολιτικός μου φίλος. Σας υπενθυμίζω ότι έχουμε κάνει στο παρελθόν πολλές κοινές πολιτικές δηλώσεις για καίρια θέματα μαζί με άλλους που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι συνεπώς ένας άνθρωπος που ανήκει και αυτός στον χώρο του προοδευτικού Κέντρου. Γιατί εκπλήσσονται κάποιοι;

Με ποιο ποσοστό θα είστε ικανοποιημένοι το βράδυ των εκλογών; Πριν μερικές μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε και το 20%…

Κρίνοντας από την προσέλευση και το ενδιαφέρον των πολιτών από τις πάμπολλες συγκεντρώσεις, ομιλίες, συναθροίσεις τις οποίες κάνουμε όλοι μας σε όλη την Επικράτεια, το ρεύμα όλο και μεγαλώνει. Και γίνεται ορμητικός χείμαρρος. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για ποσοστά, αν και πιστεύω ότι θα είναι εντυπωσιακά και θα κάνουν πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους, κυρίως γιατί υπάρχει ένα ποσοστό τουλάχιστον 15% αδιευκρίνιστης ψήφου. Άνθρωποι δηλαδή που θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή, ίσως πάνω από την κάλπη τι θα ψηφίσουν. Από πού προέρχονται οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους; Προφανώς από τη ΝΔ. Eίναι απογοητευμένοι από τα ψέματα, τις αποτυχίες και τα Συνταγματικά φάουλ που μας σερβίρει διαρκώς η κυβέρνηση.

Από εμάς εξαρτάται να πείσουμε τους πολίτες ότι το πρόγραμμά μας και πλήρες και ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο είναι. Και τα στοιχεία που έχουμε αποδεικνύουν ότι η απίθανη συστηματική ψευδολογία πως δεν είναι τάχα κοστολογημένο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε 16 δισεκ. υπολόγιζε η δημιουργική μυθοπλασία Χατζηδάκη τα μέτρα μας για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επιβεβαιώνει σχεδόν πλήρως την κοστολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (2,6 δισ. εμείς, 2,7 δισ. το ΓΛΚ). Και κυρίως – πέρα από τις άλλες λογιστικές «μαϊμουδιές» — το Υπουργείο αρνείται να προσμετρήσει τα έσοδα ύψους 3,2 δισ. από την επιβολή έκτακτης εισφοράς 90% στα υπερκέρδη τραπεζών, διυλιστηρίων και εταιριών ενέργειας για το 2023 που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιος βέβαια μπορεί να πει ότι και πέρυσι υπήρχε αδιευκρίνιστη ψήφος στις δημοσκοπήσεις γύρω στο 14-15% και αυτή κατέληξε στη ΝΔ….

Ή πήγε σπίτι της… Δεν καταφέραμε αυτό το ενιαίο μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε, να το κάνουμε επαρκώς αντιληπτό στον κόσμο. Το έχουμε παραδεχθεί. Υπήρχε παραφωνία, υπήρχε πολυγλωσσία. Φέτος, νομίζω, ότι τα προβλήματα αυτά -τα οποία μπορεί να είναι και μικροκομματικές ασθένειες- έχουν αντιμετωπιστεί. Και ξαναλέω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: Ο πολιτικός λόγος είναι -και πρέπει να είναι- σαφής κι ενιαίος. Κι όποιος θεωρεί ότι μπορεί να χτυπάει τον δικό του ταμπουρά σε αυτή την κοινή προσπάθεια, αυτοακυρώνεται….

Γιατί να σας ψηφίσει κάποιος; Τι θεωρείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε στο ευρωκοινοβούλιο;

Δεν είναι εύκολο να αναφέρεται κανείς στον εαυτό του, ειδικά για μένα που είμαι άνθρωπος της πράξης και λιγότερο των λόγων. Έχω όμως μια συγκεκριμένη διαδρομή. Πολλά χρόνια στη δημοσιογραφία και κυρίως τη διεθνή δημοσιογραφία. Αρκετά χρόνια σε υπεύθυνες θέσεις στην πολιτική, δίπλα στον Κώστα Καραμανλή. Άλλωστε δεν κρύβω, όπως σας είπα και πριν, ότι προέρχομαι από τον μεσαίο χώρο και φέρω ως παράσημο στο πολιτικό μου στήθος την αυθαίρετη διαγραφή μου από τη ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έχω όμως και μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, όχι μόνο γιατί έχω ζήσει αρκετά χρόνια της ζωής μου ως δημοσιογράφος στην Ιταλία και τη Γερμανία, αλλά και γιατί έχω εργαστεί και για τέσσερα χρόνια ως ανώτατος σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του σημαντικότερου δανειοδοτικού Οργανισμού της Ευρώπης. Ξέρω λοιπόν πως λειτουργεί η Ευρώπη, έχω επαφές με ανθρώπους από άλλες χώρες και εξοικείωση με άλλες αντιλήψεις. Αν έχω την τιμή να εκλεγώ, θα είμαι σε θέση μαζί με άλλες κι άλλους να κάνουμε τη σύνθεση που είναι απαραίτητη σε θέματα κρίσιμης σημασίας για να ωφεληθεί πάνω από όλα η Ελλάδα.

Η ΝΔ απαίτησε την απομάκρυνση σας από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί χαρακτηρίσατε τον πρωθυπουργό «τουρκολάγνο»…

Μόνο θυμηδία προκαλεί η άγαρμπη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβάλει σε αλλά κόμματα τις αντικαταστατικές κι αντιδημοκρατικές τακτικές που εφαρμόζει ο ίδιος στο ιστορικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και έχει μετατρέψει σε προσωπικό μαντρί. Στην ουσία του θέματος. Προφανώς ο πρωθυπουργός ενοχλείται από το πως τον χαρακτηρίζει ο Αντώναρος αλλά κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι του λένε και μάλιστα δημόσια κάθε τόσο και λιγάκι για τη στάση του απέναντι στην τουρκική απειλή δυο πρώην πρωθυπουργοί από τον δικό του πολιτικό χώρο. Όπως δεν τον βολεύει, βλέπετε, να δώσει συνέχεια στη διαπίστωση για «εθνική συνθηκολόγηση που προετοιμάζεται» στα ελληνοτουρκικό που διαπιστώνει η έγκυρη ΕΣΤΙΑ. Τον ευχαριστώ για το ειδικό βάρος που μου αποδίδει. Δεν θα τον απογοητεύσω. Θα τον παρακολουθώ βήμα βήμα στην αδιαμφισβήτητη ενδοτικότητα του απέναντι στην αναθεωρητική βουλιμία της Άγκυρας. Γιατί για μας στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και φυσικά και για μένα προσωπικά κάθε μορφή υποχώρησης στα εθνικά συμφέροντα είναι αδιανόητη. Αντίθετα με εκείνον, για μένα οι εθνικές κόκκινες γραμμές είναι διαχρονικές κι απόλυτα ισχυρές.

Με μια ανάρτησή σας πριν λίγα 24ωρα υπαινιχθήκατε ότι η εμπορική ας αμαξοστοιχία στα Τέμπη περιείχε ξυλόλιο… Τι σας κάνει να το πιστεύετε αυτό;

Τα στοιχεία που αναφέρονται ως …δήθεν ψήγματα στις διάφορες έρευνες που έγιναν με καθυστέρηση. Οι ισχυρισμοί των συγγενών των θυμάτων, που όσο χαροκαμένοι και να είναι, έχουν αποδείξει ότι όσα λένε δημόσια έχουν βάση. Και μιλώντας με ειδικούς μαθαίνω ότι όταν δύο ηλεκτρικές αμαξοστοιχίες συγκρουστούν, δεν δημιουργείται μανιτάρι φωτιάς. Κάτι πρέπει να υπάρχει συνεπώς. Κι όλοι σχεδόν πια συγκλίνουν στη λελογισμένη παραδοχή πως η εμπορική αμαξοστοιχία προφανώς μετέφερε μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων υλών, αντίθετα με όσα μας διαβεβαίωνε αρχικά με ύποπτη βιασύνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από την αρχή μιλούσε συνεχώς για ανθρώπινα λάθη για να δημιουργήσει με τακτική συστηματικής συγκάλυψης, εντυπώσεις που εξυπηρετούσαν το -προεκλογικό του- αφήγημα.

Τι μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μάθουμε την αλήθεια για το έγκλημα των Τεμπών και να πληρώσουν οι ένοχοι;

Να ενθαρρύνουμε τους ερευνητές, οι οποίοι κάνουν πολύ καλή δουλειά, για να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Να αποκαλύπτουμε και να δημοσιοποιούμε όσα στοιχεία έχουμε. Να διατηρούμε το θέμα στην επικαιρότητα αντίθετα από τις σκοτεινές προθέσεις της κυβέρνησης -που όπως μαθαίνω από φίλους μου στα ΜΜΕ- δίνει οδηγίες να εξαφανιστεί, τουλάχιστον στην προεκλογική περίοδο, η λέξη «Τέμπη» από τη δημοσιογραφία. Είναι μια τραγωδία, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που από την αρχή προσπάθησαν να συγκαλύψουν για πολιτικά οφέλη. Πρέπει όλα λοιπόν να βγουν στην επιφάνεια. Εμείς επιμένουμε στην πρόταση για προανακριτική επιτροπή προκριμένου να διερευνήσει και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Μας είχε ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης να υποβάλλουμε όλα τα στοιχεία. Το κάναμε όπως έπρεπε, αρμοδίως στη Βουλή. Γύρισαν και μας είπαν ότι δεν είναι επαρκή! Αλλά όσο ο κ. Μητσοτάκης συμβαδίζει με τους υπουργούς του, μπαίνει κι αυτός σε κεντρική θέση στο κάδρο των συνένοχων. Έχει υποχρέωση να συναινέσει στη σύσταση της προανακριτικής, ώστε να πείσει το πανελλήνιο ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό, όταν το δεξί του χέρι, ο κ. Τριαντόπουλος έφτασε λίγη ώρα μετά την τραγωδία στον τόπο του εγκλήματος και έδινε οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει; Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ποινική διαδικασία εις βάρος του κ. Τριαντόπουλου και τριών άλλων τότε κυβερνητικών στελεχών από την εισαγγελία Λάρισας. Και τι γίνεται τώρα ξαφνικά: Η εν λόγω δικογραφία που έχει ημερομηνία στα τέλη Απριλίου κατατίθεται από τον Άρειο Πάγο όχι αμελλητί -όπως ορίζει η νομοθεσία- στη Βουλή αλλά με καθυστέρηση τεσσάρων περίπου εβδομάδων. Την παραμονή του αιφνιδιαστικού κλεισίματος της Βουλής από την κυβέρνηση. Άλλη μια σκοτεινή μεθόδευση του Μαξίμου. Για συγκάλυψη ενόψει των ευρωεκλογών. Ε δεν θα κάνουμε τη χάρη στον κ. Μητσοτάκη να σωπάσουμε. Θα τον πάμε μέχρι τέλους.

Δεν ανησυχείτε ότι αν γίνει προανακριτική μπορεί να βγουν λάδι οι υπουργοί και μετά να μην μπορεί να τους αγγίξει κανείς;

Η προανακριτική δεν πρέπει να γίνει με τον τρόπο που έγινε η προηγούμενη Επιτροπή της Βουλής, όπου αφαιρούνταν ο λόγος από μάρτυρες που πήγαιναν να καταθέσουν δυσάρεστα πράγματα, όπου δεν κλήθηκαν μάρτυρες που έπρεπε να έχουν κληθεί. Άρον, άρον ορίστηκε ο τερματισμός της Επιτροπής χωρίς να έχουν φτάσει καν όλα τα στοιχεία στην Επιτροπή. Κάτι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης….

Διαβάστε επίσης:

Τσιριγώτη στο documentonews.gr: Η Δεξιά έχει αποτύχει και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην προστασία των δικαιωμάτων

Παπαλαζάρου στο documentonews.gr: Στόχος μου να βοηθώ καθημερινά την Ελλάδα ώστε να γίνει μια χώρα με υψηλό βιοτικό επίπεδο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter