Αντώναρος για Μενδώνη: Είναι ιδανική – Δεν καταλαβαίνει γρυ από πολιτισμό

Αντώναρος για Μενδώνη: Είναι ιδανική – Δεν καταλαβαίνει γρυ από πολιτισμό

Η αλήθεια είναι πως πέρα από τις φωνές του Άδωνη και τα fakenews η κυβερνητική ομάδα πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ένα από τα τελευταία επεισόδια ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης κατά του Φοίβου Δεληβοριά, προέδρου της ΕΔΕΜ, με αφορμή τα σχόλια του γνωστού μουσικοσυνθέτη για την έλλειψη βοήθειας της κυβέρνησης προς του καλλιτέχνες.

Όπως φαίνεται ωστόσο μέσα στην κυβερνητική σύγχυση η υπουργός Πολιτισμού θέλησε να κάνει ένα «καλό σχόλιο» για τον Φοίβο Δεληβοριά… που μάλλον εξόργισε περισσότερο! 

«Εγώ χαίρομαι που ο Φοίβος Δεληβοριάς έχει αναλάβει τη μουσική σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο», είχε δηλώσει η Λίνα Μενδώνη στην Athens Voice.

Αντιδρώντας ο πρόεδρος της επιτροπής των καλλιτεχνών για τα πνευματικά δικαιώματα (ΕΔΕΜ), Φοίβος Δεληβοριάς ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την παράσταση της «Λυσιστράτη».

«Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω εγώ ή η μουσική μου να είμαστε εκεί. Θα έβλαπτε κάτι τέτοιο την αφοσίωσή μου τόσο τον αγώνα για τη δημιουργία της ΕΔΕΜ, αλλά και την αφοσίωσή μου στην τόσο απαιτητική αυτή μουσική εργασία» σημειώνει ο Φοίβος Δεληβοριάς προσθέτοντας πως έκανε γνωστή την απόφασή του στο Εθνικό αλλά και τον σκηνοθέτη.

Σημειώνει μάλιστα:

«Έτυχε τον χειμώνα του 2019, ο αγαπημένος φίλος Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος να μου αναθέσει τη μουσική στη «Λυσιστράτη» του Εθνικού φέτος το καλοκαίρι. Δέχτηκα με χαρά, ο θίασος και η μετάφραση – στην πρώτη μας συνάντηση τον περασμένο Φεβρουάριο – έχουν πραγματικά τη μαγεία του οράματος του σκηνοθέτη.»

Μετά από αυτό το αλαλούμ όπου ο ένας υπουργός βρίζει και ο άλλος δεν ξέρει που πατάει, ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε:

«Εγώ θα την κρατούσα την εν λόγω στη θέση της. Είναι ιδανική. Δεν καταλαβαίνει πραγματικά γρυ από πολιτισμό. Όσο για πολιτική επικοινωνία — μάλλον δεν έχει ιδέα τι σημαίνει ο όρος» ήταν το σχόλιο του Ευάγγελου Αντώναρου για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2694950134116335

https://www.facebook.com/59031762112/photos/a.10152312367882113/10157283013612113/?type=3&theater

ΓΙΑ ΤΗ «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»

Αγαπητοί φίλοι, θέλω λίγο την προσοχή σας.

Όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για μένα -και για…

Gepostet von Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias am Sonntag, 17. Mai 2020

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter