Ανυπολόγιστη η καταστροφή από τις πυρκαγιές – 900.000 στρέμματα καμένα μόνο σε Έβρο και Πάρνηθα

Ανυπολόγιστη η καταστροφή από τις πυρκαγιές – 900.000 στρέμματα καμένα μόνο σε Έβρο και Πάρνηθα

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή από τις πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα μας. Η εικόνες από τα σημεία, όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα είναι αποκαρδιωτικές με τις άλλοτε καταπράσινες εκτάσεις να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο έρχονται συνεχώς νέα επιστημονικά στοιχεία που είναι αποκαλυπτικά για το μέγεθος της καταστροφής από τα πύρινα μέτωπα.

Σοκάρουν τα στοιχεία για το μέγεθος της καταστροφής

Μέχρι και χθες Τρίτη σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, που ανέλυσε η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ), η οποία υλοποιείται από το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, οι καμένες εκτάσεις σε Έβρο και Πάρνηθα του Νομού ανέρχονται στα 826.396 και 58.326 στρέμματα αντίστοιχα.

Η χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων πραγματοποιήθηκε με δεδομένα Sentinel-2 (χωρικής διακριτικής ικανότητας 10μ.). Η ομάδα του Εργαστηρίου του ΑΠΘ σημειώνει ότι:

«Παρατηρούνται ενεργά μέτωπα στην περιοχή του Έβρου, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την τελική εκτίμηση της καμένης έκτασης», και «θα ακολουθήσει ακριβέστερη εκτίμηση αυτής της έκτασης τις επόμενες ημέρες»

Αποκαλυπτικές εικόνες του Εργαστηρίου Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ

Διαβάστε επίσης: Καίγεται για 12η ημέρα ο Έβρος – Επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πυρκαγιές: Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η απάντηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Κομισιόν – Η φωτιά στον Έβρο είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ένωσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter