Καίγεται για 12η ημέρα ο Έβρος – Επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Καίγεται για 12η ημέρα ο Έβρος – Επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πλησιάζουν τις δύο εβδομάδες οι μάχες πυροσβεστών και εθελοντών στα πύρινα μέτωπα του Έβρου, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται στις επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις για «άμεσα μέτρα πυροπροστασίας», σε μια προσπάθεια να καλύψει την ανικανότητα του περίφημου «επιτελικού κράτους».

Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται σε περιοχές όπως η Κοτρωνιά (όπου την Τρίτη εστάλη νέο 112), ηΛευκίμμη, η Λεπτοκαρυά, οι Τρείς Βρύσες και η Κίρκη.

Οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή απειλούν για την περαιτέρω επέκταση της φωτιάς  στα βόρεια του νομού Έβρου. Παράλληλα, στη Ροδόπη συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στα Κασσιτερά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε να καλύψει την τραγική διαχείριση ακόμη μίας κρίσης χρησιμοποιώντας  νεολογισμούς όπως «ανάδοχοι αποκατάστασης» για τις καμένες περιοχές, κορώνες για «νέο διαχειριστικό μοντέλο» επάνω σε καμένα και μη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα την Τρίτη στο Μαξίμου για τις πυρκαγιές.

Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν, κατά το Μαξίμου «η λήψη άμεσων μέτρων στον Έβρο και την Πάρνηθα». Στο διά ταύτα, δύο ημέρες πριν ο πρωθυπουργός συρθεί στη Βουλή για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές, ο σχεδιασμός στοχεύει την αντιστροφή της πραγματικότητας, εμφανίζοντας για μία ακόμα φορά τον Κυρ. Μητσοτάκη ως «εγγυητή» της αποκατάστασης της καταστροφής που συντελέστηκε από την κυβέρνησή του.

Διαβάστε σχετικά: Επικοινωνιακές αποφάσεις Μητσοτάκη για την πυροπροστασία

Η Κομισιόν εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο που μαίνεται επί σχεδόν δύο εβδομάδες και έχει κατακάψει περισσότερα από 800.000 στρέμματα, σύμφωνα Copernicus , είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή την μαύρη πρωτιά επεσήμανε η Κομισιόν, η οποία εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η πυρκαγιά στον Έβρο «είναι η μεγαλύτερη στην ΕΕ από το 2000, όταν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρών (EFFIS) άρχισε να καταγράφει δεδομένα».

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να μας πείσει για το αντίθετο, κάνοντας λόγο «προπαγάνδα των αριθμών», αμφισβητώντας τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καθώς και εκείνα του Copernicus την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με την έκταση των περιοχών που κάηκαν από τις μεγάλες φωτιές που πλήττουν την χώρα, η ζοφερή πραγματικότητα για το μέγεθος της καταστροφής από την πύρινη λαίλαπα στον Έβρο επιβεβαιώνεται και με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε σχετικά: Εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Κομισιόν – Η φωτιά στον Έβρο είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ένωσης

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter