ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2: Με ανατροπή στην ανατροπή έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2: Με ανατροπή στην ανατροπή έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ο ΠΑΟΚ λύγισε την ΑΕΚ με 3-2 στο 90’ μετά από ένα εκπληκτικό ματς με δύο ανατροπές και πλέον το πρωτάθλημα πήρε φωτιά στη μάχη για τον τίτλο, στην 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ΑΕΚ με τον 4ο Ολυμπιακός απέχουν πέντε βαθμούς με την Ενωση να έχει ακόμη δύο ματς (όσα και ο Παναθηναϊκός) και τον Ολυμπιακό τρία (όσα και ο ΠΑΟΚ)!

Το ντέρμπι Δικεφάλων στο ξεκίνημα του είχε τρελό ρυθμό και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 3′. Ο Μπάμπα γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο αμαρκάριστος Κωνσταντέλιας νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Στο 5′ ο Αραούχο “σέρβιρε”, αλλά ο Ελίασον δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση. Το 1-1 έγινε στο 9′ με εκπληκτική ενέργεια και σουτ του Πινέδα. Στο 19′ ο Ελίασον σουτ σέντραρε, ο Πινέδα σούταρε με τον Κοτάρσκι να αποσοβεί το κίνδυνο. Νέα ευκαιρία για την Ενωση στο 32′ με τον Κοτάρσκι να σταματάει τον Αραούχο.

Η ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 37′, αλλά η κεφαλιά του Κουλιεράκη σταμάτησε στο δοκάρι με τον Αθανασιάδη να έχει βρει την μπάλα. Στο 39′ οι ασπρόμαυροι απείλησαν και πάλι με τον Αθανασιάδη να αποκρούει την κεφαλιά του Σβαμπ.

Στο β’ μέρος ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες πιο επιφυλακτικές μετά το τρελό πρώτο ημίχρονο. Μετά το 60’ ο Αλμέιδα έριξε στο ματς Γκατσίνοβιτς, Αμραμπατ για να φρεσκάρει την επίθεση του, όμως στο 67’ ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Λάθος γύρισμα του Γκατσίνοβιτς, ο Κωνσταντέλιας έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Αθανασιάδης και πάλι έσωσε την Ενωση.

Στο 72’ υπήρξε ένταση στους πάγκους των δύο ομάδων και στο 75’ η ΑΕΚ έφτασε στην μεγάλη ανατροπή με τον Βίντα. Σέντρα του Χατζισαφί, ο Σβαμπ έκανε την προβολή, ο Κοτάρσκι απέκρουσε και ο Βίντα που καιροφυλακτούσε με κεφαλιά έκανε το 1-2. Όμως η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς στο 81’ εκμεταλλεύτηκαν ένα σοβαρό λάθος του Κάλενς που εκμεταλλεύτηκε ο Σαμάτα και τροφοδότησε τον Κωνσταντέλια που από κοντά ισοφάρισε 2-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ντέρμπι. Και σα να μην έφτανε αυτό το σοκ, ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα για την ομα΄δα του Αλμέιδα αφού ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει ανατροπή στην ανατροπή στο 90’ με τον Σάστρε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σάστρε έκανε το γυριστό εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Γιόνσον, ξεγέλασε τον Αθανασιάδη και κατέληξε στα δίχτυα (3-2).

Ο Γερμανός Σρέντερ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Οτο, Τόμας, Κωνσταντέλια, Ρότα, Αραούχο, Τσούμπερ,

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (46’ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (77’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (77’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (90’+3’ Βιεϊρίνια), Τόμας (70’ Σαμάτα).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (78’ Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον (66’ Αμραμπατ), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Πόνσε (78’ Τσούμπερ), Αραούχο (66’ Γκατσίνοβιτς)

*Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν «σηκώσει» πανό με υβριστικό περιεχόμενο κατά της ΑΕΚ και του Δ. Μελισσανίδη και ο διαιτητής ζήτησε να “κατέβει” με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ένα δεκάλεπτο η έναρξη του αγώνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter