«Απάντηση» Ερντογάν σε Τραμπ η μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί

«Απάντηση» Ερντογάν σε Τραμπ η μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει και ξαναλέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως μετά τις εκλογές θα μετατρέψει την Αγία Σοφία από ναό-μουσείο σε τέμενος. 

Σήμερα, σε νέες του δηλώσεις σύμφωνα με το Anadolu, τόνισε ότι η αλλαγή του καθεστώτος από μουσείο σε τέμενος θα είναι ένα είδος απάντησης στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψιπέδων του Γκολάν.

«Μπορούμε να κάνουμε ελεύθερη την είσοδο στην Αγία Σοφία, αλλά μπορούμε να μην κάνουμε μόνο αυτό. Μετά τις (δημοτικές) εκλογές θα επαναφέρουμε το πραγματικό καθεστώς της Αγίας Σοφίας. Τι σημαίνει αυτό; Θα αλλάξουμε το στάτους από μουσείο σε τέμενος. Αυτήν τη στιγμή ο Τραμπ ανακοινώνει ότι η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα του Ισραήλ. Έτσι δεν είναι; Παραχωρεί τα Υψίπεδα του Γκολάν στον κατακτητή. Θα πάρετε την απάντηση από την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, όταν ρωτήθηκε για την Αγιά Σοφιά, είχε απαντήσει ότι ίσως να μετατραπεί σε τζαμί, προβάλλοντας ως βασικό επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό οι επισκέπτες δεν θα πληρώνουν εισιτήριο.

Διαβάστε επίσης: Η UNESCO απαντά στον Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter