Απάντηση Φάμελλου σε Μητσοτάκη: «Αντιμετωπίζετε τους απόδημους σαν “κουκιά”»

Απάντηση Φάμελλου σε Μητσοτάκη: «Αντιμετωπίζετε τους απόδημους σαν “κουκιά”»

Την ανάγκη να υπάρξει μία «ορθή και σοβαρή τοποθέτηση για το μέλλον της χώρας και του περιβάλλοντος» επισήμανε στη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο μεταβατικός πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σ. Φάμελλος χαρακτήρισε πυροτέχνημα τόσο την πολιτική μεταγραφή του Χρήστου Στυλιανίδη όσο και τη δημιουργία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, καθώς πρόκειται για υπουργείο «χωρίς οργανόγραμμα».

Αναφορικά με τους δασοπυροσβέστες, τόνισε ότι υπάρχουν 3.500 κενές οργανικές θέσεις και θύμισε πως όταν διεκδικούσαν οι συμβασιούχοι μονιμοποίηση, η κυβέρνηση τους αντιμετώπισε στο Μαρούσι με «Αύρες» και ΜΑΤ.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο κ. Φάμελλος αναρωτήθηκε: «Θέλετε διαχείριση των δασών από ιδιώτες;». Και κατέληξε λέγοντας σχετικά με το νομοσχέδιο για τους απόδημους πως η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει με όρους ψηφοθηρίας και σαν κουκιά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αυτό που οι ίδιοι οι εκλογείς του εξωτερικού ζητούν.

Ασταμάτητη τυμβωρυχία

Προηγουμένως, ο Κυρ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του συνέχισε την τυμβωρυχία για το Μάτι, λέγοντας πως «τότε δεν πέταξε κανένα εναέριο μέσο», ενώ δεσμεύτηκε για αγορά 10 ελικοπτέρων Erickson.

Αποκάλεσε δε μύθο τον καθαρισμό όλων των δασών και ισχυρίστηκε ότι «η δασοκάλυψη είναι μεγαλύτερη πλέον». Σε σχέση με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί επιμένει σε μια πρόταση που η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού δεν θα προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα. «Δεν θα ψηφίζουν για πρωθυπουργό οι απόδημοι με βάση την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Για τα ελληνοτουρκικά, έκανε λόγο για παρερμηνεία των λεγόμενών του αναφορικά με τις επικείμενες υποχωρήσεις και δήλωσε ανοιχτός προς τους πολιτικούς αρχηγούς για προ ημερησίας τάξεως συζήτηση για τα εθνικά θέματα, αλλά και για κατ΄ ιδίαν ενημέρωση στο Μαξίμου.

«Ελάτε επιτέλους να κάνουμε τη συνάντηση που έχει τόσο αργήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά προς τον Ν. Ανδρουλάκη, κλείνοντάς του το μάτι και έχοντας νωρίτερα πλέξει αρκετές φορές το εγκώμιο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την «υπεύθυνη στάση» που τηρεί για το νομοσχέδιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter