Απάντηση Τσίπρα στο Documento: Έχω εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία των έντιμων δικαστών – Θεσμικές αλλαγές για την απονομή δικαιοσύνης

Απάντηση Τσίπρα στο Documento: Έχω εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία των έντιμων δικαστών – Θεσμικές αλλαγές για την απονομή δικαιοσύνης

Στην ανάγκη ανάκτησης της χαμένης εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, απαντώντας σε ερώτηση του Documento, σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για να επιφέρει «Δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κινηθεί εκδικητικά αλλά θα προσπαθήσει να «δώσει χώρο» στην πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών που υπηρετούν με σεβασμό το λειτούργημα.

«Επειδή πολλά έχουν γραφτεί. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία των δικαστών, αλλά όχι σε εκείνους που αποδεδειγμένα έχουν κάνει ό,τι μπορούν ώστε να μην υπάρχει εμπιστοσύνη. Υπάρχουν εκατοντάδες δικαστές που λειτουργούν σε αντίξοες συνθήκες. Πρέπει να τους δώσουμε χώρο και δυνατότητα να αναπνεύσουν. Να τους στηρίξουμε μισθολογικά και με την απαραίτητη υποδομή. Δεν ερχομαστε για να εκδικηθούμε κανεναν. Πρέπει να ανοίξουμε και θα ανοίξουμε μία μεγάλη συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές για να πάρει ανάσα και να ανακτήσει το κύρος της η Δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Σύσταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο των υποκλοπών από κυβέρνηση με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter