Τσίπρας: Σύσταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο των υποκλοπών από κυβέρνηση με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Σύσταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο των υποκλοπών από κυβέρνηση με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές από το Ζάππειο ότι εάν το βράδυ της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα τότε θα σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής, ούτως ώστε να διαλευκανθεί πλήρως το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Θα προχωρήσουμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Να πέσει φως στο σκοτάδι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: LIVE η διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο

«Κατά την άποψή μου είναι ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Δεν μιλάμε με εικασίες. Μιλάμε για αποδεδειγμένη παραβίαση των επικοινωνιών. Βρέθηκαν τα στοιχεία στους παρόχους. Για αρχηγό του τρίτου κόμματος, υπουργών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων. Η PEGA δείχνει την απόλυτη σύνδεση του predator με την ΕΥΠ. Τι έχουμε; Έχουμε την παρακολούθησή τους από ένα κέντρο το οποίο ήταν υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο σκάνδαλο. 9 μήνες το συγκάλυπτε και στο debate ομολόγησε ότι είναι σκάνδαλο και ότι δεν υπήρχε κανένας εθνικός λόγος παρακολούθησης. Άρα δεν μπορεί να υπάρχει η επίκληση του εθνικού απορρήτου.

Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν. Θα επιχειρήσει δια την ψήφο να τους καταστήσει συνένοχους. Αυτή είναι η αλήθεια. Στο τηλέφωνο έβλεπε τα πάντα. Όποιος τα έχει στα χέρια του μπορεί να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα για 10 χρόνια. Είναι προφανές ότι αν η ΝΔ κερδίσει θα υπάρξει συγκάλυψη. Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μία από τις πρώτες κινήσεις είναι να προχωρήσουμε προς την κάθαρση. Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης μιλάει για εξεταστική; Πρέπει να πάμε σε προανακριτική. Τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να λογοδοτήσουν. Θα παρακολουθούμε την πορεία στη δικαιοσύνη, αλλά θα προχωρήσουμε στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Ελπίζω να δεχθεί ο κ. Ανδρουλάκης. Θα προχωρήσουμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Να πέσει φως στο σκοτάδι. Που βρίσκονται αυτά τα τεκμήρια;»

«Ο Βαρουφάκης εξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των δημοκρατικών δυνάμεων»

«Νομίζω ότι ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων. Εάν δεν υπήρχε ο κ. Βαρουφάκης θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να τον εφεύρει. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήταν το alter ego του Μητσοτάκη. Αυτές ήταν οι ανοησίες περί «Δήμητρας», μία εμμονή την οποία όλοι γνωρίζουμε αλλά την ξεπεράσαμε οριστικά το 2015, διότι αυτές απόψεις Σόιμπλε, δεν ήταν προοδευτικές απόψεις αυτές. Με αυτή την εμμονή του και τη σπουδή του να το φέρει προεκλογικά στη συζήτηση έκανε ένα μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη, να επισείσει για ακόμη μία φορά το ξαναζεσταμένο φαγητό του φόβου», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη του στο Ζάππειο, βάζοντας οριστικό τέλος στα όποια σενάρια περί πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας θα βασίζεται στην ανάταξη της οικονομίας, τη στήριξη της κοινωνίας και κυρίως να ξαναγυρίσει η δικαιοσύνη παντού και για όλους», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κοστολόγηση του προγράμματος είναι εδώ και υπάρχει»

«Γνωρίζει ο κόσμος ποιοι μας έβαλαν στα μνημόνια, ξέρει και ποια κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Θυμάται ο ελληνικός λαός που ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι υπογράψαμε 4ο μνημόνιο. Έχω πλήρη επίγνωση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Έχω πλήρη εικόνα και των δημοσιονομικών δυσκολιών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες που εξαπολύει η ΝΔ σχετικά με το πόσο κοστολογείται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώσε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πρεμούρα να αποδείξει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κοστολογημένο. Σχεδόν με παρόμοιο κόστος το πρόγραμμα μας έχει άλλο αποτύπωμα. Το πρόγραμμα μας είναι απόλυτα κοστολογημένο. Η μείωση του ΕΦΚ είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι 4 δις. Ο κ. Σταϊκούρας είπε άλλα. Η μείωση του ΕΦΚ θα κοστίσει 1,5 δις. Όταν κάποιος κάνει μια αποτίμηση δεν γίνεται σε βάθος 4ετίας, γίνονται σε ετήσια βάση. Αυτοί που έδωσαν τόσα σε επιδοτήσεις, ασκούν κριτική. Η κοστολόγηση είναι εδώ και υπάρχει. Το κόστος είναι περίπου 5,5 δις σε ετήσια βάση. Το κόστος αυτό είναι βιώσιμο. Κάθε σκέλος έχει δαπάνες, έχει όμως και έσοδα. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να συγκρίνει».

«Οι νέοι στην κάλπη για να πάνε κουβά οι προβλέψεις»

Όσον αφορά τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος για μεγάλη συμμετοχή.

«Πιστεύω ότι θα επιστέψουν στις κάλπες. Ο κ. Μητσοτάκης στοχοποίησε τους νέους. Είδαν στο πετσί του τη συντριβή των ονείρων τους και των δικαιωμάτων τους. Εφαρμόστηκε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για να γίνουν πελατεία στα κολλέγια. Εφαρμόστηκε ζούγκλα στα εργασιακά. Θεσπίστηκε η κατάργηση του 8ώρου, διαλύθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας. Το ξεχάσαμε το ξύλο στις πλατείες; Δεν υπάρχει πολιτική για τη στέγη. Έχουν πολλούς λόγους να πάνε στην κάλπη. Σε όλες τις μετρήσεις, σε όλες, στους νέους 17-24 ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά. Και στους 17-45 προηγείται. Αν πάνε στην κάλπη το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. Τους καλούμε να πάνε στην κάλπη για να πάνε στον κουβά οι προβλέψεις. Η συμμετοχή θα κρίνει το αποτέλεσμα, το οποίο είναι ανοιχτό».

«Ουσιαστικοί έλεγχοι στην αγορά»

«Σε όλες τις χώρες πήραν μέτρα για τη μείωση του ΦΠΑ. Βεβαίως και πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι. Είναι αυτονόητο. Ο κ. Μητσοτάκης είτε έχει θεσπίσει, είτε έχει διατηρήσει χαμηλό ΦΠΑ σε ορισμένους τομείς. Στο τουριστικό πακέτο έχουμε χαμηλό ΦΠΑ, στις μεταφορές, στα αγροτικά μηχανήματα, στον κινηματογράφο. Είναι απολύτως φυσιολογικό να πέσουν οι τιμές. Σε είδη άμεσης ανάγκης θα θεσπίσουμε μηδενικό ΦΠΑ και ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά για να περάσει η μείωση στον καταναλωτή», υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα επαναφέρουμε τη χώρα στις ράγες της εθνικής γραμμής»

Σχολιάζοντας τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:  «Εγώ 4,5 χρόνια παρά το γεγονός ότι είχα καλές σχέσεις με τον κ. Ράμα και ενώ ζητούσε να γίνουν επισκέψεις εκατέρωθεν δεν έγινε διότι είχε θέσει ως όρο την προάσπιση των δικαιωμάτων του ελληνισμού. Ο κ. Ράμα είχε βγάλει μία εγκύκλιο για τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας, έθεσα αμέσως ζήτημα για την ενταξιακής πορείας της Αλβανίας. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Τα άφησε στην άκρη. Πήγε επίσημη επίσκεψη, χωρίς να βάλει κανέναν όρο, τον ενδιέφερε μόνο η επικοινωνία. Ιδιωτική εθνική πολιτική; Και έχει το θράσος να μας εγκαλεί για τον πατριωτισμό μας; Εμείς βάλαμε το πατριωτικό συμφέρον, το ίδιο κάναμε και με την Τουρκία. Το ίδιο κάναμε και με τη Βόρεια Μακεδονίας. Ήταν μια πατριωτική απόφαση. Αν δεν είχαμε λύσει το ζήτημα, σήμερα θα υπήρχε αφόρητη πίεση για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ με τη συνταγματικής της ονομασίας. Υπάρχει υποκρισία στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τίμησε τη συμφωνία. Έστειλε μια επιστολή πρόσφατα. Τον ευχαριστεί για τον αγώνα του υπέρ της ενταξιακής πορείας της χώρας. Θα επαναφέρουμε τη χώρα στις ράγες της εθνικής γραμμής. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας θα είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Έχουμε δεσμευτεί για τη 13η σύνταξη και την επιστροφή των αναδρομικών»

«Μια από τις κοινωνικές κατηγορίες που ταλαιπωρήθηκε βάναυσα είναι οι συνταξιούχοι. Οι τρομακτικές περικοπές έγιναν στα δύο πρώτα μνημόνια, το 85%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μεγάλη μάχη με τους δανειστές για τις συντάξεις. Τότε έλεγε ότι τις ανταλλάξαμε με το Μακεδονικό. Έλεγε ότι δίνουμε ψίχουλα, αλλά τα κατήργησε. Κατήργησε τη 13η σύνταξη. Δεν έδωσε τα αναδρομικά παρά την απόφαση του ΣτΕ. Τα απέδωσε μόνο ως το σκέλος των κύριων συντάξεων. 7 δις. στερήθηκαν από τους συνταξιούχους. Έχουν εμπειρία οι συνταξιούχοι. Θα τον τιμωρήσουν για την εξαπάτηση. Πώς θα τους ξεγελάσει; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τιμωρήσουν τον Μητσοτάκη και να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δεσμευτεί για τη 13η σύνταξη και την επιστροφή των αναδρομικών. Έχουμε δεσμευτεί για τη μόνιμη αποκατάσταση με την προσωπική διαφορά», ανέφερε για τις συντάξεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter