Απάντηση «χαστούκι» στον Μητσοτάκη από τους εργαζόμενους στο ΑΣΕΠ

Απάντηση «χαστούκι» στον Μητσοτάκη από τους εργαζόμενους στο ΑΣΕΠ

Την οργή των εργαζομένων του ΑΣΕΠ προκάλεσε η φράση του πρωθυπουργού ότι «δεν λειτουργεί» το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αυτή τη δήλωση σε συνέντευξή του στον Alpha το βράδυ της Τρίτης και προανήγγειλε αλλαγές. Οι εργαζόμενοι στην Ανεξάρτητη Αρχή με ανακοίνωσή τους τον εγκαλούν και να του υπενθυμίζουν ότι το ΑΣΕΠ αποτελεί θεσμό του κράτους που εξασφαλίζει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

«Η φράση «δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ» αφενός μεν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, απαξιώνοντας πλήρως το έργο του, και αφετέρου ακυρώνει τις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες των υπαλλήλων του να ανταποκριθούν στις όλο και αυξανόμενες αρμοδιότητες», σημειώνουν.

«Αδιαμφισβήτητο άλλωστε παραμένει το γεγονός ότι το ΑΣΕΠ καταφέρνει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο διαρκώς μεταβαλλόμενο νομικό πλαίσιο και στις προστιθέμενες νέες αρμοδιότητες με απόλυτη αφοσίωση στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης του πολίτη» αναφέρουν και «η κοινωνική και οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα απαιτεί σεβασμό στους θεσμούς που αποτελούν τους πυλώνες του κράτους αλλά και ισχυρό πλαίσιο προστασίας των πολιτών απέναντι στην αναξιοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προσπαθήσει να απαξιώσει τον θεσμό, για να δικαιολογήσει την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία, λέγοντας: «Δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ. Λυπάμαι που το λέω έτσι ξερά. Οι ρυθμοί του είναι απογοητευτικοί. Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να πάνε να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα αυτό το ζήτημα»

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΑΣΕΠ

«Μετά από 30 χρόνια (1994-2024) λειτουργίας του, το ΑΣΕΠ έχει αδιαμφισβήτητα καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο θεσμικός εγγυητής της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Δικαιώνοντας τησυνταγματική του θωράκιση, έχει αποδείξει την αταλάντευτη προσήλωσή του στην ανεπηρέαστη και αμερόληπτη υλοποίηση των διαδικασιών επιλογής προσωπικού, συμβάλλοντας αποφασιστικά και αποτελεσματικά στη στελέχωση των υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα με τους πλέον κατάλληλους για κάθε θέση υπαλλήλους.

»Παρά ταύτα, τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε επανειλημμένες και κλιμακούμενες επιθέσεις που αφορούν στη λειτουργία του, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha την 11η Ιουνίου 2024.

»Η λανθασμένη εντύπωση ή και πληροφόρηση του Πρωθυπουργού αποδεικνύεται αβίαστα από τα πραγματικά στοιχεία της έκδοσης αποτελεσμάτων και της διενέργειας διαγωνισμών για τα οποία, απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ενημερώνεται αρμοδίως.

»Η φράση «δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ» αφενός μεν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, απαξιώνοντας πλήρως το έργο του, και αφετέρου ακυρώνει τις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες των υπαλλήλων του να ανταποκριθούν στις όλο και αυξανόμενες αρμοδιότητες που ανατίθενται στο ΑΣΕΠ και απαιτούν εξοντωτικά εντατικούς ρυθμούς για την τήρηση ασφυκτικών προθεσμιών.

»Αδιαμφισβήτητο άλλωστε παραμένει το γεγονός ότι το ΑΣΕΠ καταφέρνει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο διαρκώς μεταβαλλόμενο νομικό πλαίσιο και στις προστιθέμενες νέες αρμοδιότητες με απόλυτη αφοσίωση στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης του πολίτη.

»Πιστεύουμε ότι η κοινωνική και οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα απαιτεί σεβασμό στους θεσμούς που αποτελούν τους πυλώνες του κράτους αλλά και ισχυρό πλαίσιο προστασίας των πολιτών απέναντι στην αναξιοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις».

Διαβάστε επίσης:

Σαντορίνη: Τραυματιοφορέας αρρώστησε αλλά πέθανε κατά τη διακομιδή του στην Αθήνα – «Αν υπήρχαν γιατροί θα ζούσε»

Το Μαξίμου δεν σχολιάζει Σαμαρά και Καραμανλή, αλλά στο παρασκήνιο ακούγεται: «Δεν έβαλαν πλάτη στις ευρωεκλογές»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργιάδη για το υπό κατάρρευση Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter