Απασφαλίζει ο Δένδιας κατά του συστήματος Μητσοτάκη;

Απασφαλίζει ο Δένδιας κατά του συστήματος Μητσοτάκη;

Από τη συνάντηση του Βερολίνου μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέχρι σήμερα μεσολαβούν πολλά και αρκούντως σοβαρά επεισόδια στη σχέση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Πολλά από αυτά υπερβαίνουν την συνήθη φορτισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ ενός πρωθυπουργού και ενός επίδοξου δελφίνου στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Κυρίως διότι αφορούν στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει την άσκηση μιας προσωπικής διπλωματίας που εκκινεί και ολοκληρώνεται εντός του Μαξίμου. Το ΥΠΕΞ απουσιάζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής στην Πράγα όπου απουσίαζε ο Νίκος Δένδιας!

Αυτό φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι στην Ακαδημίας 1 με τον ΥΠΕΞ να φαίνεται πως απασφάλισε. Κάπως έτσι κάλεσε σήμερα στο ΥΠΕΞ τους εκπροσώπους των κομμάτων για ενημέρωση περί τα ελληνοτουρκικά που βρίσκονται πράγματι σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Χωρίς όμως να ενημερώσει γι αυτό το Μαξίμου λένε οι πληροφορίες. Μια σου και μία μου, που λέει και ο κόσμος. Μόνο που το σύστημα Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν τα σηκώνει αυτά και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση.

Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον με τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να έχουν εκφράσει (έστω και από διαφορετικές αφετηρίες) τις αντιρρήσεις του απέναντι στο σύστημα Μητσοτάκη. Για να δούμε…

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχεί ο Δένδιας για την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter