Απεργία: «Οι ζωές μας μετράνε, όχι στη συγκάλυψη» – Ηχηρό μήνυμα από όλη την Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη (Photos-Video)

Απεργία: «Οι ζωές μας μετράνε, όχι στη συγκάλυψη» – Ηχηρό μήνυμα από όλη την Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη (Photos-Video)

Ποτάμι λαού πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Πάτρας και άλλων πόλεων της Ελλάδας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενάντια στις απόπειρες συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών, έναν χρόνο μετά τη μοιραία νύχτα στα Τέμπη.

Στο κέντρο της Αθήνας είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και η αύρα της ΕΛ.ΑΣ. Μετά το τέλος της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια, με την αστυνομία να προχωρά σε ρίψη χημικών.

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνδικάτων, σωματείων και συλλογικοτήτων, δήλωσαν βροντερά με τη φωνή και τα πανό ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί.

Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι με προορισμό το Σύνταγμα, ενώ τμήμα της αποσπάστηκε διαδηλώνοντας μπροστά από τα γραφεία της Hellenic Train. Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια, ενώ η προσυγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ήταν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα

Ποτάμι διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας πορεία για το έγκλημα των Τεμπών.

Η μεγαλειώδης πορεία φοιτητών, νέων, εργαζομένων και συνταξιούχων, μεταξύ άλλων, ξεκίνησε από την Εγνατία, στο ύψος του αγάλματος Βενιζέλου με κατεύθυνση δυτικά, κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και έφτασε μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν δικαιοσύνη για την τραγωδία στα Τέμπη και να μην υπάρξει συγκάλυψη.

Λάρισα: Αποκαλυπτήρια στο μνημείο για τα θύματα των Τεμπών

Στην πλατεία του ΟΣΕ κατέληξε το μεσημέρι της Τετάρτης, 28ης Φεβρουαρίου, η μεγαλειώδης πορεία για τον ένα χρόνο από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που ξεκίνησε από την Κεντρική πλατεία Λάρισας με τη συμμετοχή εκατοντάδες κόσμου.

Εκεί πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, όπως είχε ανακοινώσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Μια πλακέτα αφιερωμένη στα 57 θύματα, στην πλειοψηφία τους νέα, που χάθηκαν άδικα εν μία νυκτί, με την επιγραφή «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε κατά την διάρκεια του τραγουδιού «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», ενώ υψώθηκε πανό με τα ονόματα των αδικοχαμένων.

Πάτρα: «Απαιτούμε Δικαιοσύνη και Αλήθεια»

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και στην πορεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στην οδό Γούναρη, ακόμα υπήρχαν άτομα που δεν είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Όλγας.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την απονομή Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στα Τέμπη: Πάμε για 1.000.000 υπογραφές στο ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού – Δείτε πώς να ψηφίσετε

Εξοργιστική δήλωση Καραμανλή για Τέμπη: Ακόμη αυτοσυγχαίρεται για την παραίτησή του

Απεργία: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» – Οργή λαού στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη (Photos)

Η συγκλονιστική σιωπή στα Τέμπη και ένα «δεν μπορεί, ρε μαλ*κα» που με στοιχειώνει…

Κασσελάκης για Τέμπη: «Δίπλα στον αγώνα των οικογενειών των θυμάτων για Δικαιοσύνη»

Σόφι Ιν’τ Φελτ για Τέμπη: «Να έρθουν όλα στο φως – Ζωτικής σημασίας η απονομή δικαιοσύνης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter