Απέσυρε το όνομά της από τον κατάλογο των ομιλητών η Μπακογιάννη

Απέσυρε το όνομά της από τον κατάλογο των ομιλητών η Μπακογιάννη

Σε μία κίνηση που αν μη τι άλλο έχει την πολιτική της σημειολογία προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη, αποσύροντας το όνομά της από τον κατάλογο των ομιλητών της κρίσιμης και ιστορικής συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το ότι η κα Μπακογιάννη αποφάσισε να μην τοποθετηθεί για ένα θέμα με το οποίο έχει συνδέσει τη θητεία της στο ΥΠΕΞ επί κυβερνήσεως Καραμανλή προκαλεί απορίες και ερωτηματικά.

Ενδεχομένως, η κα Μπακογιάννη να καλύφθηκε πλήρως από την γραπτή δήλωση του Κ. Καραμανλή, ο οποίος την επικαλέστηκε για άλλη μια φορά.

Μπορεί, επίσης, να μην επιθυμεί να προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς από τις αποστάσεις που θα έπρεπε να κρατήσει από την ακραία ρητορική του Αδ. Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί μέσω των τοποθετήσεών του στη Βουλή να «διαγράψει» τη λεγόμενη «εθνική γραμμή» του Βουκουρεστίου, δίνοντας μία υποχωρητική διάσταση σε πράξεις και αποφάσεις που συνδέθηκαν άμεσα με τη ΝΔ και προσωπικά με την Ντ. Μπακογιάννη.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της κας Μπακογιάννη να μην πάρει το λόγο για το ένα τέτοιο ζήτημα είναι ένα πολιτικό μήνυμα που ως αποδέκτη έχει και το εσωτερικό της ΝΔ.

Απάντηση κύκλων Ντ. Μπακογιάννη

Πηγές από το περιβάλλον της πρώην υπουργού σημείωσαν στο documentonews.gr ότι η κα Μπακογιάννη είχε ζητήσει προληπτικά να εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών προκειμένου να μπορεί να απαντήσει σε αναφορές που θα την αφορούσαν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως λένε οι ίδιες πηγές, και γι’ αυτό το όνομά της αποσύρθηκε. Συν του ότι η κα Μπακογιάννη -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- τοποθετήθηκε για το ονοματολογικό κατά την ομιλία της στη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter