Απίστευτη πρόκληση Tσαβούσογλου με απειλές κατά της Κύπρου

Απίστευτη πρόκληση Tσαβούσογλου με απειλές κατά της Κύπρου

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ακολουθώντας την ίδια στάση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλώντας ακόμα και με μια νέα εισβολή στην Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ερωτήθηκε για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως είπε «δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι».

«Τέτοιες απειλές από την ελληνοκυπριακή πλευρά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν ούτε βήμα εναντίον μας, αν τολμήσουν να το κάνουν, θα πάρουν την ίδια απάντηση που πήραν και στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκους υπουργός και πρόσθεσε πως η Τουρκία κινείται βάση του διεθνές δικαίου.

«Μόνον η Τουρκία αποφασίζει τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης, να προστατέψει τα δικαιώματα της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου’’ και του τουρκοκυπριακού λαού. Για το λόγο αυτό θα κάνουμε τις γεώτρησης στις περιοχές όπου έχει χορηγηθεί άδεια στην Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου» επισήμανε. 

Απειλές και από τον Ερντογάν: «Θα μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν στη Μεσόγειο»

Νέες απειλές εκτόξευσε νωρίτερα σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο εν μέσω εντάσεων στη διάνοιξη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω μέτρα για την επίλυση του προβλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κάνουμε τα απαραίτητα βήματα εντός νόμου και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι. Αν όμως έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η «νότια Κύπρος» δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter