Απίστευτος Αυγενάκης: «Άλλαξε η απόφαση για τον κόσμο γιατί προέκυψαν νέα στοιχεία»

Απίστευτος Αυγενάκης: «Άλλαξε η απόφαση για τον κόσμο γιατί προέκυψαν νέα στοιχεία»

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τις δηλώσεις και κυρίως με τα έργα του εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση.

Χθες, το απόγευμα ανακοινώθηκε από την ΓΓΑ η «μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1, καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA και με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων» και σήμερα ο Αυγενάκης υποστήριξε ότι η απόφαση ανακλήθηκε από τον πρωθυπουργό διότι προέκυψαν νέα δεδομένα! Ηταν μία απόφαση που ελήφθη στο… πόδι και η μεγαλύτερη ευθύνη για το φιάσκο «πέφτει» στον υφυπουργό αθλητισμού.

Δείτε επίσης: Η αβάσταχτη ελαφρότητα Αυγενάκη και το αφήγημα περί παρέμβασης του πρωθυπουργού…

«Η συζήτηση με τη Super League 1 για είσοδο περιορισμένου ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Από τη Λίγκα έχει εκπονηθεί ένα εξαιρετικό και λεπτομερέστατο επιχειρησιακό σχέδιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός αθλητισμού. Και πρόσθεσε: «Πάνω σε αυτό το σχέδιο συνεργαστήκαμε με τον Νίκο Χαρδαλιά και με την υγειονομική επιτροπή, ώστε να ολοκληρωθεί ένα πρωτόκολλο που να επιτρέπει να μπει κόσμος στα γήπεδα με ασφάλεια. Την περασμένη Παρασκευή είχαμε μία εκτενή συζήτηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ακολούθησε ένα σαββατοκύριακο στο οποίο έγιναν βελτιώσεις και βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΥ ώστε να έχουμε την απόλυτη έγκριση.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης «αδειάζει» τον Αυγενάκη: Χωρίς φιλάθλους οι αγώνες ποδοσφαίρου

Κατά πλειοψηφία, χτες το απόγευμα, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μπει κόσμος στα γήπεδα, αλλά κατόπιν προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη»!

Και ο Λ. Αυγενάκης κατέληξε: «Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά για την επιδημιολογική εικόνα και αποφάσισε σήμερα το πρωί πως θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη χρονική στιγμή και ανέστειλε την απόφαση. Όλα είναι ρευστά, η εικόνα διαρκώς αλλάζει, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους και πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών».

Δυστυχώς δεν υπήρχε καμία σοβαρότητα για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Γι’ αυτό και ο Κ. Μητσοτάκης υποχρεώθηκε να «αδειάσει» τον υφυπουργό αθλητισμού…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter