Απλήρωτες χιλιάδες μητέρες επειδή δεν λειτουργεί η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ

Απλήρωτες χιλιάδες μητέρες επειδή δεν λειτουργεί η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ

Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενες μητέρες έχουν μείνει απλήρωτες γιατί δεν λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

«Ενώ οι αιτήσεις των δικαιούχων για ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και γονικής άδειας υποβάλλονται κανονικά δεν προχωρά η πληρωμή τους, ως αποτέλεσμα της μη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

«Όταν οι ακριβοπληρωμένες ψηφιακές πλατφόρμες εμποδίζουν και ακυρώνουν τη δουλειά των εργαζομένων» επισημαίνει η Ομοσπονδία «στην Ελλάδα 2.0 να μένουν απλήρωτοι δικαιούχοι εξαιτίας του λάθους προγραμματισμού της Διοίκησης και εξαιτίας της έλλειψης ολοκληρωμένης υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων. Είναι αδιανόητο η επικοινωνία να προηγείται της ουσίας».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει «βουλιμική επικοινωνιακή τακτική της Διοίκησης» ζητά να διεκπεραιωθούν άμεσα οι πληρωμές των δικαιούχων, ενώ θέτει το εύλογο ερώτημα: «Οι κωδικοί taxisnet της ΔΥΠΑ Κυκλοφορούν ελευθέρα σε όλη την Ελλάδα. Αν συμβεί κάτι ποιος θα έχει την ευθύνη;».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

«Θέμα: Απλήρωτοι λόγω πλατφόρμας επίδομα Μητρότητας και γονικές άδειες

Όταν οι ακριβοπληρωμένες ψηφιακές πλατφόρμες εμποδίζουν και ακυρώνουν τη δουλειά των εργαζομένων.

Ενώ οι αιτήσεις των δικαιούχων για ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και γονικής άδειας υποβάλλονται κανονικά δεν προχωρά η πληρωμή τους, ως αποτέλεσμα της μη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αδιανόητο!

Στην Ελλάδα 2.0 να μένουν απλήρωτοι δικαιούχοι εξαιτίας του λάθους προγραμματισμού της Διοίκησης και εξαιτίας της έλλειψης ολοκληρωμένης υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων. Είναι αδιανόητο η επικοινωνία να προηγείται της ουσίας.

Οι δικαιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται ενώ οι συνάδελφοι που είναι αποδέκτες της διαμαρτυρίας των δικαιούχων γίνονται σάκος του μποξ, χωρίς να έχουν καμιά ευθύνη.

Εδώ που φτάσαμε, με απλήρωτους χιλιάδες δικαιούχους ως αποτέλεσμα της βουλιμικής επικοινωνιακής τακτικής της Διοίκησης, ζητούμε την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προκειμένου να διεκπεραιωθούν άμεσα οι πληρωμές των δικαιούχων.

ΥΓ: Οι κωδικοί taxisnet της ΔΥΠΑ Κυκλοφορούν ελευθέρα σε όλη την Ελλάδα. Αν συμβεί κάτι ποιος θα έχει την ευθύνη?»

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα Κυριακής Γρίβα: «Να είμαι η τελευταία μάνα που κλαίει το παιδί της!»

Ρόδος: Απειλές δέχεται ένας μάρτυρας «κλειδί» για την καταστροφική φωτιά που έκαψε 200.000 στρέμματα

Μαρία Καρυστιανού: Συγκλόνισε στην παράσταση του Λαζόπουλου – «Έτσι λειτουργεί η συγκάλυψη, όλοι είχαν εντολές» – Ολόκληρο το βίντεο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter