Από Δευτέρα στη Βουλή η νέα τροπολογία για τους καλλιτέχνες;

Από Δευτέρα στη Βουλή η νέα τροπολογία για τους καλλιτέχνες;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάθεση της δεύτερης ρύθμισης που έρχεται μετά το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα και αφορά τα εργασιακά ζητήματα και τη μισθολογική κατάταξη των καλλιτεχνών θα κατατεθεί -πιθανότατα- τη Δευτέρα και όχι σήμερα, Παρασκευή.

Δείτε επίσης: Καλλιτέχνες: Κατατέθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή για το ΠΔ – Νέα 24ωρη απεργία και πορείες (Photos)

Κατά τις πληροφορίες που διασταυρώνονται και από τη Βουλή και από το Μέγαρο Μαξίμου, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής εκπρόσωποι των καλλιτεχνών θα λάβουν γνώση επί του κειμένου της τροπολογίας, με την κυβέρνηση να τους δίνει τη δυνατότητα να αντιπροτείνουν τροποποιήσεις.

Όπως σημείωναν κυβερνητικά στελέχη στο documentonews.gr, θεωρείται απίθανο αυτή η διαδικασία απευθείας διαβούλευσης να τελεσφορήσει εντός της ημέρας και γι΄ αυτό προβλέπεται η κατάθεση της ρύθμισης στη Βουλή από Δευτέρα.

Επιπλέον, η ρύθμιση θα ενταχθεί είτε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, είτε του υπουργείου Οικονομικών ή του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Να τονιστεί πως η εν λόγω ρύθμιση αποτελεί ένα ακόμα άδειασμα του Μεγάρου Μαξίμου σε μέλη του υπουργικού συμβουλίου και συγκεκριμένους στους Μάκη Βορίδη και Λίνα Μενδώνη, οι οποίοι ισχυρίζονταν στη Βουλή τις προηγούμενες μέρες ότι δεν προκύπτει κανένα θέμα με το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter