Από τις πυρκαγιές στις πλημμύρες: Απίστευτες εικόνες από την νεροποντή στα βόρεια προάστια (Photos-Videos)

Ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα και ξαφνικές πλημμύρες αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια μετά από την ισχυρή νεροποντή που πλήττει το Λεκανοπέδιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στον Realfm 97,8, έκανε έκκληση προς τους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζοί.

«Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό..» είπε και πρόσθεσε:

«Να μην κινηθούν πεζοί στο ύψος της Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και στην Κονίτσης και να μην προσπαθήσουν να διασχίσουν τον δρόμο με το αυτοκίνητό τους».

Παράλληλα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 140 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας.

Προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε νωρίτερα περιοχές των βορείων προαστίων και ειδικότερα το Μαρούσι και την Κηφισιά.

Πριν από λίγη ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους Αγίου Αθανασίου και Αγίου Ελευθεριου στο Μαρούσι, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και στον παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Εν τω μεταξύ πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές όταν πλημμύρισε χώρος στάθμευσης στο Μαρούσι, πίσω από το Ιατρικό Κέντρο.