Από το 2020 διαθέσιμοι στα οχήματα οι ηλεκτρονικοί καταγραφείς

Τα λεγόμενα και περισσότερο γνωστά ως «μαύρα κουτιά», θα καταγράφουν τα δεδομένα λίγο πριν και μετά τα ατυχήματα.

Μετά από σχετική απόφαση της ολομέλειας του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία καλείται να υπερψηφιστεί στα αντίστοιχα των μελών της ΕΕ, όλα τα νέα οχήματα που θα παράγονται από το 2020 και μετά, θα διαθέτουν τα γνωστά σε όλους, «μαύρα κουτιά».

Πρόκειται για ηλεκτρονικούς καταγραφείς (Electronic Data Recorders) που θα συλλέγουν δεδομένα και πληροφορίες μέσω αισθητήρων. Από αυτά, σε περίπτωση ατυχήματος, θα διατηρούνται τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν και μετά το ατυχές συμβάν.

Από εκεί και πέρα, επεκτείνεται η χρήση άλλων συστημάτων, όπως της αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης ευρείας κάλυψης και για πεζούς / ποδηλάτες (Automated Emergency Braking) και της υποβοήθησης της ταχύτητας κίνησης (Intelligent Speed Assistance).

Επιπροσθέτως, προβλέπεται η επέκταση των συστημάτων ελέγχου του οδηγού για κατανάλωση αλκοόλ, πέραν των επαγγελματικών οχημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.