Απόδειξη ενοχής: Δεν διαψεύδει τις παρακολουθήσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Οικονόμου

Απόδειξη ενοχής: Δεν διαψεύδει τις παρακολουθήσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Οικονόμου

Όπως ο… διάολος το λιβάνι απέφυγε να διαψεύσει την αποκάλυψη του Documento για την παρακολούθηση των αρχηγών του Στρατού ο Γιάννης Οικονόμου, προδίδοντας το δίχως άλλο την ένοχη σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στα πεπραγμένα της ΕΥΠ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι και παραμένει αρμόδιος για τη λειτουργία της.

Δείτε επίσης: Μέσω ΕΥΠ άκουγε αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων

Ξεκάθαρη και απόλυτη διάψευση της αποκάλυψης της παρακολούθησης του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και σειράς θεσμικών παραγόντων της χώρας από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ζήτησε το documentonews.gr από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, με την απάντηση να μην είναι ούτε ξεκάθαρη ούτε απόλυτη, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνει την ενοχή του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού.

«Την Κυριακή το Documento αποκάλυψε πως παρακολουθούνταν οι αρχηγοί των Ενόπλων δυνάμεων από την ΕΥΠ. Ο πρωθυπουργός είναι μέχρι και σημερα ο προϊστάμενος της ΕΥΠ. Γνωρίζει ή μπορεί να μάθει τι συνέβαινε στην ΕΥΠ. Μπορείτε εσείς σήμερα εξ ονόματος του να δηλωσετε ξεκαθαρα πως τέτοιες παρακολουθήσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί από την ΕΥΠ;» ήταν η ερώτηση που υπέβαλε το documentonews.gr στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος κατά την εισήγησή του δεν έκανε καμία αναφορά στις αποκαλύψεις, επιχειρώντας να κάνει το ίδιο και κατά τη διαδικασία της υποβολής ερωτήσεων.

«Έχω απαντήσει» ήταν η πρώτη αντίδραση στο ερώτημα που του θέσαμε, παραπέμποντας επί της ουσίας σε δηλώσεις που έχει κάνει πριν την αποκάλυψη του Documento για τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και πριν τη δημοσιοποίηση της προηγούμενης, μικρότερης λίστας, στην οποία περίοπτη θέση είχε ο Κωστής Χατζηδάκης, που δεν διέψευσε ένα τέτοιο γεγονός. Για τον λόγο αυτόν και επιμείναμε, ζητώντας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθαρή απάντηση για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί από την ΕΥΠ για τα πεπραγμένα της.

Δείτε επίσης: Ο Οικονόμου επιμένει στα περί «άγνοιας Μητσοτάκη» – Δεν διαψεύδει παρακολούθηση άλλου πολιτικού από την ΕΥΠ

«Προηγουμένως με παραπέμψατε σε προηγούμενες απαντήσεις σας, που αν δεν κάνω λάθος αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν ξέρει ή δεν μπορεί να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Μετά από τις αποκαλύψεις αυτών των εβδομάδων και τα δημοσιεύματα που δεν έρχονται μόνο από το Documento, έρχονται και από άλλες εφημερίδες, ο πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει ειδική ενημέρωση; Λέτε δηλαδή ότι εξακολουθεί να μην γνωρίζει ή δεν απαντάτε στην ερώτηση;» πιέσαμε για καθαρή απάντηση τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, όμως η απάντηση που πήραμε επιβεβαιώνει και πάλι την πλήρη αδυναμία και άρνηση του Μεγάρου Μαξίμου να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την ΕΥΠ, παρά την αρμοδιότητα του Κυρ. Μητσοτάκη.

«Λέω αυτά που έχω πει όλο το προηγούμενο διάστημα. Ισχύει η απάντηση που έχω δώσει πολλές φορές στις ερωτήσεις αυτού του τύπου. Και βεβαίως, αυτό που είπα και σήμερα, ότι έτσι κι αλλιώς για τα ζητήματα αυτά βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική διαδικασία» επέμεινε να κρύβεται πίσω από το δικό του «απόρρητο», όπου παρά τη θέση του ως αρμόδιος να ενημερώνει τους πολίτες εξ ονόματος πρωθυπουργού και κυβέρνησης, επιλέγεται να μην δίνει την παραμικρή πληροφορία παρά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter