Αποδείχτηκε το στημένο show Αθανασίου: Ο Πολάκης είπε τα ίδια και ο Τασούλας τον άκουγε προσεκτικά!

Αποδείχτηκε το στημένο show Αθανασίου: Ο Πολάκης είπε τα ίδια και ο Τασούλας τον άκουγε προσεκτικά!

Πέραν πάσης αμφιβολίας αποκαλύφθηκε το προσχεδιασμένο show δημιουργίας εντυπώσεων με πρωταγωνιστή τον Χαράλαμπο Αθανασίουαφού ο Παύλος Πολάκης μιλούσε σήμερα επί 12 λεπτά για όσα ο αντιπρόεδρος της Βουλής θεωρούσε «εκτός θέματος». Και μάλιστα, παρουσία του Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος τον άκουγε με μεγάλη προσοχή. «Δεν θα σας ζητήσω ποτέ συγγνώμη. Σας καλώ να καταθέσετε το σύνολο του αρχειοθετικού πορίσματος» είπε για την ουσία της υπόθεσης στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος το κατέθεσε.

Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν έκανε καμία κατάληψη της έδρας του Κοινοβουλίου, αλλά πως «ο προεδρεύων έκανε χθες κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών». Συνέχισε λέγοντας πως ο κ. Αθανασίου ήταν αυτός που σταμάτησε την κοινοβουλευτική διαδικασία, τονίζοντας ότι θα πάει στον κ. Τασούλα για να του επιβάλει μομφή, χωρίς να δίνει το λόγο σε άλλον ομιλητή. Αποσαφήνισε δε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δεν ζήτησε να του επιτραπεί να συνεχίσει την ομιλία του, όπως ισχυρίζεται ο κ. Γεωργιάδης. «Έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα για το πραξικόπημα χθες» διαπίστωσε ο αν. τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν ζητάμε συγγνώμη»

Περνώντας στο επίδικο, ο κ. Πολάκης τόνισε πως «δεν θα σας ζητήσω ποτέ συγγνώμη. Σας καλώ να καταθέσετε το σύνολο του αρχειοθετικού πορίσματος» και σχολίασε ότι η διάταξη αρχειοθέτησης «θα μείνει στην ιστορία της δικαιοσύνης ως η πλήρης στρέβλωση της λογικής».

Ως προς το πόρισμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε αρχικά ότι το 2012 στα φάρμακα που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, η Novartis έλαβε 157 εκατ. ευρώ, η Pfizer 143 εκατ. ευρώ και η AstraZeneca 131 εκατ. Ευρώ, συμπληρώνοντας πως το 2014, η Novartis έλαβε 145 εκατ. ευρώ, ενώ η Pfizer έπεσε στα 78 εκατ. Ευρώ και η AstraZeneca 82 εκατ. ευρώ.

«Όλοι οι άλλοι κατακρημνίζονται και η Novartis όχι. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση;» αναρωτήθηκε και αναφέρθηκε αναλυτικά στα φάρμακα υψηλού κόστους. Κατά τον κ. Πολάκη, η Novartis το 2013 έδωσε 130 εκατ. ευρώ σε φάρμακα και εισέπραξε το προαναφερθέν ποσό τη στιγμή που η εταιρία AbbVie έδωσε 51 εκατ. ευρώ φάρμακα και εισέπραξε 14 εκατ. ευρώ, η Merck 50 εκατ. ευρώ φάρμακα και εισέπραξε 28 εκατ. ευρώ, η Amgen 49 εκατ. ευρώ σε φάρμακα και εισέπραξε 25 εκατ. ευρώ και μόνο η Roche έδωσε 81 εκατ. ευρώ σε φάρμακα και εισέπραξε 76 εκατ. Ευρώ.

Η εισαγγελική αντίφαση

«Ποιος παίρνει την πολιτική απόφαση της πληρωμής;» διερωτήθηκε υπαινικτικά, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει το διαβόητο το Harvard Project. Όπως είχε αποκαλύψει το Documento, τον Μάρτιο του 2013, ο Κωνσταντίνος Φρουζής έλεγε με παρρησία ότι 10 φάρμακα πρέπει να μπουν στη θετική λίστα και να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Και υπογράμμισε: «Τον Ιούνιο αναλαμβάνει υπουργός ο κ. Γεωργιάδης, τον Σεπτέμβρη υπογράφει απόφαση που αλλάζει τον τρόπο που μπαίνουν τα φάρμακα στη θετική λίστα του ΕΟΠΥΥ για να αποζημιωθούν, προσθέτοντας πονηρά τρεις λεξούλες: να αποζημιώνονται στα 2/3 των χωρών της ΕΕ που κυκλοφορούν. Έτσι, μπαίνουν στη θετική λίστα».

Υπενθύμισε, επίσης, πως όταν συμπεριλήφθηκαν τα φάρμακα στη λίστα, ο τότε υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης επανέφερε το προηγούμενο καθεστώς με υπουργική απόφαση. «Και τι λέει ο δικαστής; Ότι αυτός που έφερε τη δεύτερη υπουργική δεν είναι άλλος από τον ελεγχόμενο για δωροδοκία. Άρα, έθιξε τα συμφέροντα» εξήγησε την αντίφασηυποστηρίζοντας -ούτε λίγο, ούτε πολύ- ότι με βάση το σκεπτικό των δύο εκ των τριών εισαγγελέων, ο κ. Γεωργιάδης «αρχειοθετείται» λόγω αδυναμίας αντίληψης. 

Διαβάστε επίσης: Κυβερνητική προβοκάτσια με άρωμα… ΕΡΕ: Έκλεισαν τα μικρόφωνα για να βγάλουν τον Πολάκη… ταραξία (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter