Αποδοκιμασία και παρέμβαση Εισαγγελέα για τους χρυσαυγίτες στο Πέραμα (video)

Αποδοκιμασία και παρέμβαση Εισαγγελέα για τους χρυσαυγίτες στο Πέραμα (video)

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει πλέον ο τραμπουκισμός που έκανε ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, σε δημοτικό σχολείο του Περάματος την Τρίτη.

Οι χρυσαυγίτες εισέβαλαν στο σχολείο του Νέου Ικονίου και επιτέθηκαν σε γονείς και δασκάλους, σκοπεύοντας να παρεμποδίσουν την ένταξη 25 προσφυγόπουλων ηλικίας 6-12 ετών στις τάξεις του δημοτικού. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά καλοδεχούμενοι ήταν, καθώς -όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο- έλαβαν τις έντονες αποδοκιμασίες γονέων και δασκάλων.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως έξω από το σχολείο, υπήρχαν συγκεντρωμένοι γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι -με το πρόσχημα ότι τα προσφυγόπουλα δεν είναι εμβολιασμένα- επικρότησαν την Χρυσή Αυγή, ενώ, κατά δήλωση της ναζιστικής οργάνωσης, ήταν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους που επικοινώνησαν μαζί τους και ζήτησαν τη… συμβολή τους. 

Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης είχαν μοιράσει έξω από το σχολείο ανακοίνωση που εξέδωσαν, στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι: «Το κράτος, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζει για οτιδήποτε, χωρίς να υπάρχει πρώτα η απαραίτητη συζήτηση και ενημέρωση για ό,τι προτίθεται να κάνει τόσο με τους γονείς όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς της περιοχής φέροντας μας μπροστά σε μια προαποφασισμένη κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που θα έρθουν προσφυγόπουλα στο σχολεία μας και να μην είμαστε περήφανοι για τα σχολεία μας που θα έπρεπε να λειτουργούν άψογα και να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας, όχι μόνο υλικοτεχνικά, αλλά και σε ό,τι πρεσβεύει ένα σχολείο, όπως στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, στην φροντίδα τους και στην στήριξή τους ακόμη και πέρα από αυτό όπου εκεί χρειάζεται; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα όπου πρώτα από όλα και πάνω απ΄ όλα ο πολίτης θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Το θέμα μεταφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Περάματος, όπου επικράτησε ένταση, ώσπου μάλιστα οι παρευρισκόμενοι ήρθαν στα χέρια, ενώ ο δήμαρχος δήλωσε πως ελπίζει ότι θα δείξει ανθρωπιά αυτό το σχολείο στους πρόσφυγες.

Από πλευράς του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο ίδιος ο Γιάννης Μουζάλας διαμήνυσαν σε όλους τους τόνους ότι τα παιδιά πρόσφυγες πρέπει και θα πάνε σχολείο, ενώ οι τραμπουκισμοί δε θα περάσουν.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, αφού ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης αναμένεται να αποσταλεί στην Εισαγγελία του Πειραιά, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ προς διερεύνηση του ρόλου της αστυνομίας κατά την επίθεση, αφού μάρτυρες καταγγέλλουν πως οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί παρέμειναν αμέτοχοι καθ’όλη την διάρκεια των τραμπουκισμών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter