European Super League: Απόφαση-σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου – Ανοίγει ο δρόμος για νέα διοργάνωση

European Super League: Απόφαση-σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου – Ανοίγει ο δρόμος για νέα διοργάνωση

Σε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «μεγαλύτερη από τον Μποσμάν», το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε αυτή την Πέμπτη υπέρ των αποσχισμένων συλλόγων, επιτρέποντάς τους δυνητικά να επανασχηματίσουν την ευρωπαϊκή Super League.

Αντίθεση με τους νόμους της αγοράς

Αυτή την Πέμπτη, το Δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ κορυφαίων συλλόγων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, λέγοντας ότι η UEFA και η FIFA αποτελούν μονοπώλιο στη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου και ότι οι ισχύοντες κανόνες τους είναι «σε αντίθεση με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού και την παροχή υπηρεσιών».

Αυτή η απόφαση δυνητικά ανοίγει το δρόμο για μια νέα Super League, αν και οι σύλλογοι μπορεί κάλλιστα να είναι επιφυλακτικοί για την επιστροφή σε αυτό το μονοπάτι μετά από την έντονη αντίδραση των οπαδών πριν από δυόμισι χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Υπό διάλυση η European Super League – «Ντόμινο» αποχωρήσεων και ηχηρών παραιτήσεων

Τον Απρίλιο του 2021, 12 από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις εγχώριες διοργανώσεις τους και να σχηματίσουν τη δική τους ευρωπαϊκή Super League.

Αυτά τα σχέδια κατέρρευσαν εντός ημερών από την ανακοίνωση, αλλά οι δύο ισπανικοί γίγαντες διατήρησαν το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League, πρώτα περνώντας από τα δικαστήρια της Μαδρίτης και τελικά στο ΔΕΚ στο Λουξεμβούργο.

Άλλες σημαντικές υποθέσεις

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν επίσης οι αποφάσεις για δύο υποθέσεις που συνδέονται με τα παραπάνω, κάνοντας τη σημερινή μέρα ορόσημο για τη νομοθεσία σχετικά με τον αθλητισμό, αφού έχουν τη δυναμική να αλλάξουν το ποδόσφαιρο όπως το ξέραμε.

Διαβάστε σχετικά: Πεπ Γκουαρδιόλα για European Super League: «Δεν είναι αθλητισμός αυτό…»

Όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές ομάδες, μία από τις αποφάσεις θα κρίνει εάν οι κανονισμοί της UEFA για εγχώριους παίκτες έρχονται σε αντίθεση με τη νομοθεσία της ΕΕ, από μια υπόθεση που άσκησε η βελγική ομάδα Αντβέρπ. Μια άλλη απόφαση σχετίζεται με τη Διεθνή Ένωση Πατινάζ και αν υφίσταται περιορισμός του ανταγωνισμού.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter