Αποκάλυψη: Χάθηκαν κρίσιμα έγγραφα από δικογραφία στα υπόγεια της Ευελπίδων – Οι σακούλες με τα τιμολόγια

Αποκάλυψη: Χάθηκαν κρίσιμα έγγραφα από δικογραφία στα υπόγεια της Ευελπίδων – Οι σακούλες με τα τιμολόγια

Τη μυστηριώδη εξαφάνιση τιμολογίων αξίας άνω των 2 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν τμήμα δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατήγγειλε στο Documento επιχειρηματίας, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο μηνυτής της υπόθεσης. Πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση που γεννά ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη.

Όπως προκύπτει από το πιστοποιητικό πορείας της υπόθεσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που δημοσιεύει το Documento, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2021 η δικογραφία περιείχε μία «μεγάλη κούτα σχετικών». Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα επιχειρηματία, Θεόδωρο Μπόλτση, πρόκειται για τα τιμολόγια που είχε καταθέσει και αποδείκνυαν όσα υποστήριζε στη μήνυση του. Ωστόσο τον Ιούνιο του 2023, όταν ο κ. Μπόλτσης θέλησε να πάρει αντίγραφα της δικογραφίας, ανακάλυψε ότι τα τιμολόγια είχαν κάνει «φτερά».

Οι πέντε σακούλες με τα τιμολόγια

Ήταν Νοέμβριος του 2018 όταν ο κ. Μπόλτσης μετέβη στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μαζί του είχε, όπως ισχυρίζεται, πέντε σακούλες με τιμολόγια συναλλαγών αξίας άνω των 2 εκατ. ευρώ μεταξύ της εταιρείας του και συγκεκριμένης επιχείρησης. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση, καθώς είχε διαπιστώσει διάφορες «παρατυπίες» στα τιμολόγια. Σχηματίστηκε δικογραφία η οποία τον Ιανουάριο του 2019 διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου διετάχθη προκαταρκτική έρευνα. Λίγο μετά, η δικογραφία διαβιβάστηκε σε πταισματοδίκη για περαιτέρω ενέργειες. Μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία και διαβιβάστηκε ξανά σε πταισματοδίκη ακόμη δύο φορές.

Όπως προκύπτει από το πιστοποιητικό πορείας της υπόθεσης που δόθηκε στον κ. Μπόλτση κάθε φορά η δικογραφία συνοδευόταν από «μία μεγάλη κούτα σχετικών». Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, επρόκειτο για τα τιμολόγια που είχε καταθέσει. Τελικά τον Οκτώβριο του 2021 με εισαγγελική διάταξη η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο. Στο πιστοποιητικό της Εισαγγελίας εκτός από την διάταξη αρχειοθέτησης γίνεται και πάλι αναφορά «σε μια μεγάλη κούτα σχετικών».

Καταγγελία και ανασύσταση της δικογραφίας

Τον Ιούνιο του 2023 ο κ. Μπόλτσης, αφού ενημερώθηκε για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, αποφάσισε να ζητήσει αντίγραφα προκειμένου να προβεί σε νέες ενέργειες. Ωστόσο, όταν πήγε στην Εισαγγελία, τον ενημέρωσαν ότι τα τιμολόγια που είχε προσκομίσει είχαν εξαφανιστεί. Όσο και να έψαξαν οι υπάλληλοι δεν κατάφεραν να τα εντοπίσουν.

Στη συνέχεια ο κ. Μπόλτσης μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης όπου κατέθεσε καταγγελία για την απώλεια των τιμολογίων. Με αφορμή την καταγγελία του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για «ανασύσταση της απολεσθείσας δικογραφίας».

Σύμφωνα με νομικές πηγές η ανασύσταση της δικογραφίας πραγματοποιείται σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής εγγράφων της ποινικής διαδικασίας. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι κατά πόσο θα αναζητηθούν στην προκειμένη περίπτωση τυχόν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες υπαλλήλων για την απώλεια των συγκεκριμένων εγγράφων.

Καταγγέλλων: «Εσκεμμένα ενήργησαν»

Σε δήλωση του στο Documento ο μηνυτής, Θ. Μπόλτσης, μιλά για εσκεμμένη εξαφάνιση των στοιχείων για να μην υπάρχουν τα στοιχεία της απάτης .

Λέει συγκεκριμένα: «Αυτή την στιγμή πραγματοποιείται λογιστική πραγματογνωμοσύνη από φοροτεχνικό ο οποίος επιβεβαιώνει την απάτη η οποία σύμφωνα με τους μέχρι τώρα αριθμούς η εκτίμηση μου φαίνεται να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Εσκεμμένα κάποιοι ενήργησαν στην Εισαγγελία Αθηνών, καθώς τα γεγονότα συσχετίζονται μεταξύ τους, ώστε να απομακρύνουν τα τιμολόγια από τον αποθηκευτικό χώρο της Εισαγγελίας για να μην υπάρχουν στοιχεία απάτης».

Διαβάστε επίσης: Ηλιούπολη: Αθωώθηκε η γυναίκα θύμα τράφικινγκ που μηνύθηκε από τον… απαγωγέα της αστυνομικό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter