«Με εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο»: Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά ο Χαρδαλιάς

«Με εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο»: Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά ο Χαρδαλιάς

Δύο βδομάδες πριν το δεύτερο σκληρό lockdown, και συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου του 2020, τη στιγμή που εφαρμόζονταν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας, μπήκαν στη χώρα μέλη της μπασκετικής ομάδας της Φενέρμπαχτσε οι οποίοι, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ήταν ασθενείς και είχαν πυρετό ενώ η εφημερίδα τονίζει ότι η είσοδός τους επετράπη με… εντολή Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, λίγες μέρες πριν τον δεύτερο εγκλεισμό, τέσσερα μέλη της αποστολής της Φενέρμπαχτσε με πυρετό περνούσαν από το «Ελ. Βενιζέλος» κατά παράβαση των μέτρων. Η ΕφΣυν δημοσιεύει διαλόγους αξιωματικών στον έλεγχο από πακιστανικά τηλέφωνα. Όταν ο αξιωματικός Πολιτικής Προστασίας αναφέρει στον ανώτερό του ότι υπάρχουν τέσσερα άτομα που στην αποστολή της «Φενέρ» που έχουν πυρετό, του απαντά να… περάσουν, μάλιστα, επικαλούμενος εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Πέντε μέρες αργότερα, εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ενώ ο πρωθυπουργός απαιτούσε από τους πολίτες «προσωπική ευθύνη».

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου ανεπίσημα το διέψευσαν. Ωστόσο, αργότερα ήρθε και επίσημη τοποθέτηση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η απάντηση Χαρδαλιά

Με μήνυση προκειμένου να «προσκομίσουν τα στοιχεία που διατείνονται ότι έχουν και να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες άλλων εμπλεκόμενων προσώπων» αλλά και αγωγή απαντά ο Νίκος Χαρδαλιάς στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο: «Με εντολή Χαρδαλιά μπήκαν ασθενείς στη χώρα».

«Πρόκειται για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω», σημειώνει.

Επίσης τονίζει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε προσωπικά για τέτοιο περιστατικό: «επισημαίνω ότι ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων – συνοδών της ομάδας μπάσκετ Fenerbahce με πυρετό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε τη συνέχεια: Η απάντηση Χαρδαλιά για ΕφΣυν: «Με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω»

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η κυβέρνηση αν, με εντολή Χαρδαλιά, παραβιάστηκαν τα υγειονομικά μέτρα

Με δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει για το αν παραβιάστηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο ρεπορτάζ της Άντας Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει:

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να βάλει τη χώρα σε ένα από τα πιο μακροχρόνια και αποτυχημένα lockdown της Ευρώπης και στοχοποιούσε τους πολίτες για την αποτυχία του, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να έδινε εντολή να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ που είχαν συμπτώματα κορωνοϊού και πυρετό.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter