Αποκλείει εκ νέου το «lockdown» ο Μητσοτάκης και του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποκλείει εκ νέου το «lockdown» ο Μητσοτάκης και του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία «κι έτσι οικονομία, κοινωνία και ΕΣΥ έμειναν όρθια» και για ακόμα μία φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο να «ξαναυπάρξει lockdown στην χώρα».

«Οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ» πρόσθεσε, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συνάντηση της Δευτέρας 8/11 με εκπροσώπους της εστίασης και του λιανεμπορίου λέγοντας ότι είδε «στήριξη από τους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου ως προς την τήρηση των ισχύοντων μέτρων».

«Να τονίσω επίσης πως τα μέτρα που λαμβάνουμε στην χώρα μας είναι τα ίδια, εάν όχι αυστηρότερα, με αυτά, που λαμβάνονται και σε άλλες χώρες» υποστήριξε για να επιτεθεί στη συνέχεια στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την πως:

«Eξελίσσεται σε υγειονομικό και εθνικό σαμποτέρ. Και στην κοινωνία τηρεί την ίδια υπονομευτική τακτική. Ο αρχηγός του ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία, όταν έκλειναν και να κλείσουν όταν άνοιγαν.

»Συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές και παγίδες στην διαχείριση της πανδημίας. Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ στον κ. Τσίπρα αλλά δεν μπορούσα να μην δώσω μία απάντηση στην επίσκεψη του χθες στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Δεν ρώτησε όμως πόσες ΜΕΘ είχε το νοσοκομείο όταν παρέδωσε την εξουσία: 8 και τώρα έχει 30».

«Ο κ. Τσίπρας λειτουργεί ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα, φλερτάρει με τους ανεμβολίαστους με το επιχείρημα ότι δήθεν είναι ρατσιστικό να μιλάμε για πανδημία ανεμβολίαστων. Είναι το ίδιο επιχείρημα όλων όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν» είπε ακόμα.

Παράλληλα, παρά τις κραυγές για τις τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα υγείας ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι διαρκής η «ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Επιτυχία» ότι δύο χρόνια δεν έκανε ούτε μία πρόσληψη γιατρού στο ΕΣΥ

Επίθεση στο Κυριάκο Μητσοτάκη για τους αναποτελεσματικούς μέχρι στιγμής χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξαπολύει ο ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του κόμματός του,  επισημαίνοντας ότι με την ανικανότητά του θα φέρει τελικά και και φονικό χειμώνα και ακόμα ένα καταστροφικό λοκντάουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός είναι εκτός τόπου και χρόνου και την ίδια στιγμή που η πανδημία είναι εκτός ελέγχου με δεκάδες θανάτους, πολλοί εκ των οποίων κάθε μέρα εκτός ΜΕΘ, «ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τους πολίτες ότι ξεχνούν τις πολλές επιτυχίες της κυβέρνησής του».

«Επιτυχία» ότι δύο χρόνια δεν έκανε ούτε μία πρόσληψη γιατρού στο ΕΣΥ με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες, ανεπαρκείς ΜΕΘ με εξουθενωμένους γιατρούς περιφερόμενους ανά τη χώρα, και αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ θανάτων ανά εκατ. κατοίκων σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης με την ανικανότητά του θα φέρει και φονικό χειμώνα και ακόμα ένα καταστροφικό λοκντάουν 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter