Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο Πάτση

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο Πάτση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.grαίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες με αφορμή τις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη για το ανήθικο και εξωχώριο επιχειρείν του πρώην -πλέον- βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, θα καταθέσει την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση τον νόμο που ψήφισε το 2016 η προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ. η ΝΔ είχε αποχωρήσει από  τη ψηφοφορία) και ο οποίος απαγορεύει «τη συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα», ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρμόδια Επιτροπή, Σπύρος Λάππας, θα καταθέσει αίτημα που θα ζητά να διερευνηθούν ενδελεχώς οι εξωχώριες εταιρίες συμφερόντων του κουμπάρου του αν. υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.grστο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ θα σημειώνεται πως ο αρμόδιος τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, τυγχάνει ιδιοκτήτης -κατά ποσοστό 100%- τριών αλλοδαπών εταιρειών. Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής εταιρίες με έδρα την Κύπρο:

α) «SIGHTGREEN LTD»,

β) «DAGORLIA LTD»,

γ) «HORSELORD LTD».

Μάλιστα, στο αίτημα θα σημειώνεται πως η συμμετοχή του Αν. Πάτση στις προαναφερθείσες εξωχώριες εταιρίες πιστοποιείται «από την υπ’ αριθ. Δ 1112 -5719-7397-1102-6554-9 Δήλωση Πόθεν Έσχες που ο ίδιος ο κ. Πάτσης έχει υποβάλει για τη χρήση του έτους 2020, η οποία έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων».

«Τούτων δοθέντων, αιτούμαστε την άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν οι δέουσες ενέργειες» θα καταλήγει το αίτημα.

Τι έκανε η Επιτροπή;

Δεν αποτελεί μυστικό πως η συγκεκριμένη Επιτροπή αποτελεί «πλυντήριο» ευθυνών όσων υπόχρεων δήλωσης περιουσιακής κατάστασης δεν συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία. Οι περιπτώσεις του Γιάννη Στουρνάρα και του πρωθυπουργικού ζεύγους αρκούν για να αποδειχτεί του λόγου το αληθές.

Όμως, εν προκειμένω τα πράγμα είναι χειρότερα, καθώς ο Αν. Πάτσης είχε «ελεγχθεί» για το ελλιπές πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2018 και η υπόθεσή του είχε τεθεί στο αρχείο! Άραγε, κανένας ορκωτός λογιστής δεν εντόπισε το παράνομο επιχειρείν;

Διαβάστε σχετικά: Στο αρχείο το πόθεν έσχες του «ξεχασιάρη» βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter