Αποκλειστικό – #Novartis_Gate: Ένα κατασχεμένο έγγραφο επιβεβαιώνει τον προστατευόμενο μάρτυρα για τις μίζες

Αποκλειστικό – #Novartis_Gate: Ένα κατασχεμένο έγγραφο επιβεβαιώνει τον προστατευόμενο μάρτυρα για τις μίζες

Ένα χειρόγραφο σημείωμα που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι του Εμμανουήλ Βουλκίδη, στις 23 Ιανουαρίου του 2017, είναι αυτό που σύμφωνα με τους Εισαγγελείς φαίνεται να καταγράφει τις μίζες της Novartis, που διακινούσε η φαρμακευτική μέσω των εταιρειών του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Το σημαντικό είναι πως το ιδιόχειρο σημείωμα επιβεβαιώνει κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «ΣΑΡΑΦΗ» ο οποίος έχει περιγράψει τη μέθοδο του ξεπλύματος και τα ποσά που τιμολογήθηκαν ως εικονική διαφήμιση για να οδηγηθούν στα πολιτικά πρόσωπα. Τα ποσά που αναφέρονται στην κατάθεση ταυτίζονται με όσα έχει σημειώσει ο Βουλκίδης στο ανεπίσημο αρχείο του.

Σύμφωνα με τον ΣΑΡΑΦΗ αλλά και τα έγγραφα του FBI, οι εταιρείες του Βουλκίδη χρησιμοποιήθηκαν για το ξέπλυμα του πολιτικού χρήματος. Η Novartis διοχέτευε μέσω του Κ. Φρουζή μεγάλα ποσά στις εταιρείες αυτές ως κονδύλια διαφήμισης τα οποία ο Βουλκίδης εκταμίευε και αφού κρατούσε ένα ποσό για τις δικές του υπηρεσίες τα επέστρεφε στο Φρουζή ο οποίος τα χρησιμοποιούσε για χρηματισμούς.

Διαβάστε ακόμη: Όλα τα στοιχεία και το μαύρο χρήμα που «καίνε» τον Ανδρέα Λοβέρδο για το #Novartis_Gate

Συγκεκριμένα στην κατάθεσή του ο ΣΑΡΑΦΗΣ, στις 27 Νοεμβρίου του 2018 λέει πως «Συγκεκριμένα την 6.12.2010, ο Βουλκίδης μέσω του μηχανισμού ξεπλύματος επέστρεψε στο Φρουζή, τον οποίο συνάντησε στο γραφείο του στη Novartis, το ποσό των 58.000 ευρώ». Το ποσό αυτό διοχετεύτηκε σύμφωνα με τον μάρτυρα στον Λοβέρδο, μέσω του Νίκου Μανιαδάκη (υπήρξε προστατευόμενος μάρτυρας και συνελήφθη προσπαθώντας να διαφύγει στο εξωτερικό) και αφορούσε δώρο της φαρμακευτικής προς τον υπουργό γιατί την είχε ενημερώσει για το κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων τα οποία είχε στη διάθεσή της ώστε να αποφύγει το κούρεμα.

Στο ιδιόχειρο σημείωμα του Βουλκίδη που κατασχέθηκε υπάρχει πραγματικά η σημείωση «2010 , 6/12/2010 58.000»

Σε άλλη κατάθεσή του ο ΣΑΡΑΦΗΣ, αναφέρεται επίσης αναλυτικά σε εικονικές τιμολογήσεις που έγιναν το 2011 προκειμένου τα χρήματα τα εκταμιευτούν και να δοθούν στο Λοβέρδο. Ο μάρτυρας δίνει με ακρίβεια αριθμούς τιμολογίων και ημερομηνίες που αφορούν την εικονική διαφήμιση και καταλήγει πως «Το ποσό των 90.000 ευρώ που φέρεται να δόθηκε στον Μανιαδάκη, ήταν δώρο για να χειραγωγηθεί ο Λοβέρδος στην περίπτωση τιμολόγησης του GILENYA».

Διαβάστε ακόμη: #Novartis_Gate: Η κατάθεση φωτιά στελέχους της GENESIS PHARMA κατά Λοβέρδου

Ο Λοβέρδος έβαλε πραγματικά το GILENYA στην ελληνική αγορά παρά τις απαγορεύσεις της τρόικας μέσω μιας λαθροχειρίας. Συμπληρώθηκε χειρόγραφα στον κατάλογο φαρμάκων που είχε ήδη εγκριθεί και απέφερε εκατομμύρια ευρώ στη Novartis.

Στο ιδιόχειρο σημείωμα του Βολκίδη υπάρχουν οκτώ ποσά που φαίνεται να δόθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο και τα οποία μάλιστα αθροίζει ο ίδιος σε συνολικό ποσό 90.000 ευρώ. Το ποσό συμπίπτει με το ποσό που ο μάρτυρας περιγράφει ως μίζα, όπως και οι ημερομηνίες που καταθέτει.

Διαβάστε ακόμη: Οι κυβερνητικοί Αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας πληρώνονταν- Δικογραφία #Novartis_Gate για Λοβέρδο (Έγγραφο)

Στο τέλος του ιδιόχειρου εγγράφου υπάρχει η σημείωση

«Συνολική αξία τιμολογίων 1.049.160

Έλαβε συνολικά 433.000»

Δηλαδή φαίνεται πως ο υπολογισμός αφορά πρόσωπο που έλαβε το ποσό των 433.000 αφού τιμολογήθηκε ποσό 1.049.000 ευρώ 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter