Απόκριες VS Πάσχα: Πώς θα τα γιορτάσουμε φέτος- Τι λένε οι ειδικοί

Με το Τριώδιο να ανοίγει σε λίγες ημέρες, τη Καθαρά Δευτέρα να πλησιάζει και το Πάσχα να ακολουθεί ολοένα και φουντώνουν οι συζητήσεις για το αν επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία να γιορτάσουμε τις δύο αυτές περιόδους. Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση προχώρησε σε χαλάρωση ορισμένων μέτρων, τα επιδημιολογικά στοιχεία παραμένουν ιδιαίτερα ανησυχητικά και η πίεση στο ΕΣΥ μεγάλη.

Οι επιδημιολόγοι επισημαίνουν με κάθε τρόπο πως δεν θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση ενόψει του Τριωδίου καθώς αυξάνεται η ανησυχία για ένα ακόμα κύμα τις επόμενους μήνες.

Την περίοδο της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα «μπορούν να γίνουν μερικές εκδηλώσεις, αλλά να αφήσουμε τα πολλά-πολλά», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον MEGA.

«Τα πράγματα μπορούν να χαλαρώσουν, αλλά με προσοχή … γιατί θα υπάρξει συνωστισμός και επίταση της επιδημικής έξαρσης, σίγουρα, που θα παρατείνει τα προβλήματα. Αν είμαστε έτοιμοι σαν κοινωνία να τα αποδεχτούμε αυτά, να μην γκρινιάζουμε εν συνεχεία προς όλους πώς έγινε το κακό, ας το κάνουμε. Είναι μια εξίσωση Υγεία-Κοινωνία-Οικονομία».

«Πρέπει να προετοιμάσουμε το επόμενο διάστημα. Δεν είναι μόνο το Πάσχα, πρέπει να προετοιμάσουμε την τουριστική σεζόν, την οικονομία. Η χώρα να εισέλθει σε καλή θέση σε αυτή την αγορά. Η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν λύσει τα προβλήματά τους, λόγω της σύνεσης των κατοίκων τους. Και οι Ιταλοί εν μέρει έχουν λύσει πολλά από τα προβλήματά τους, γιατί ο πληθυσμός ακολούθησε τις επιταγές των κυβερνήσεών τους» κατέληξε ο κ. Τζανάκης.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ πως θα ήταν προτιμότερο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα.

Παράλληλα, σε χθεσινές του δηλώσεις ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος δε φάνηκε επίσης ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Αντίθετα, όσον αφορά το Πάσχα είπε πως «φέτος θα καταφέρουμε να πάμε στο χωριό».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζουν οι ειδικοί για να παρθούν αποφάσεις μεταξύ άλλων και για τα Καρναβάλια.

Κορονοϊός: Νέα συνεδρίαση των ειδικών – Καρναβάλια και γήπεδα στο τραπέζι ενώ οι νεκροί ξεπερνούν καθημερινά τους 100