Απολογούμενη στη Βουλή για την Ασημακοπούλου η Κεραμέως – Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ

Απολογούμενη στη Βουλή για την Ασημακοπούλου η Κεραμέως – Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή για εξηγήσεις ενώπιον του ελληνικού λαού καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νίκη Κεραμέως για το θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων ψηφοφόρων.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η ευρωβουλευτής της ΝΔ,  Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έστειλε μέσω μέιλ, μηνύματα σε απόδημους με εκλογικό δικαίωμα, με την προσωπική της καμπάνια για τις ευρωεκλογές.

Πολλοί παραλήπτες κατήγγειλαν ότι δεν είχαν δώσει ποτέ στην κα Ασημακοπούλου τα στοιχεία επικοινωνίας τους, αλλά ούτε και τη συγκατάθεσή τους για να χρησιμοποιηθούν αυτά για διαφημιστικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ξεκινά έρευνα για την υπόθεση.

Και η ευρωβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατεπείγουσα ερώτηση.

Η Αννα Μισελ Ασημακοπούλου υποστήριξε ότι ως υποψήφιοι, όλοι οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαιούνται να ζητήσουν επισήμως και να πάρουν από το υπουργείο Εσωτερικών μια λίστα του εκλογικού καταλόγου.

Βέβαια, λίγες ημέρες νωρίτερα υποστήριζε ότι τα ονόματα τα μάζεψε μόνη της τα τελευταία 5 χρόνια…

Διαβάστε επίσης: Ασημακοπούλου: Επιμένει στην… κοροϊδία για το πώς ήρθαν στα χέρια της οι λίστες των μέιλ

«Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ και να απαντήσουν: Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;» αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: https://www.documentonews.gr/article/kasselakis-gia-asimakopoyloy-ola-sto-fos-mitsotakis-kai-kerameos-na-stamatisoyn-na-kryvontai/

Και πράγματι, η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκαιρη ερώτηση, καλεί την υπουργό Εσωτερικών στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις…

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση της Γιώτας Πούλου:

Προς την κα Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Βάσιμες ενδείξεις για διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων ψηφοφόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών, για ψηφοθηρική χρήση εκ μέρους της κας Ασημακοπούλου» 

Την Παρασκευή 01/03/2024, κατόπιν δεκάδων επώνυμων καταγγελιών από απόδημους συμπολίτες μας, καθώς και σχετικών δημοσιευμάτων στον Τύπο, αποκαλύφθηκε ότι η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, απέστειλε στις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων τους («e-mails»), μηνύματα με διαφημιστικό περιεχόμενο που αφορούσαν στην προσωπική προεκλογική εκστρατεία της για τις επικείμενες Ευρωεκλογές.  

Οι καταγγέλλοντες επισημαίνουν ότι ουδέποτε είχαν δώσει στην κα Ασημακοπούλου στοιχεία επικοινωνίας τους (διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), αλλά ούτε και τη συγκατάθεσή τους για την επεξεργασία τους και για την αποστολή των εν λόγω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι επισημάνσεις αυτές  τεκμηριώνονται και από το γεγονός ότι στο διαφημιστικό υλικό («newsletter») που έλαβαν οι καταγγέλλοντες, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η πρόσκληση να εγγραφούν στη λίστα αποδεκτών του «newsletter», στοιχείο που επιβεβαιώνει το βάσιμο του ισχυρισμού τους ότι ποτέ δεν είχαν εγγραφεί σε αυτό. Ως εκ τούτων, προκύπτει μείζον ζήτημα κατάφωρης παραβίασης του «Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων» (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και του εθνικού νομοθετικού πλαισίου προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ν. 4624/2019), από την πλευρά της κας Ασημακοπούλου και του πολιτικού γραφείου της.    

Οι καταγγελίες αυτές εμπλέκουν άμεσα και το Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, οι καταγγέλλοντες επισημαίνουν ότι οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χρησιμοποιήθηκαν από την κα Ασημακοπούλου βρίσκονταν αποκλειστικά στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο είχαν δηλωθεί από τους ίδιους, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω της επιστολικής ψήφου. Οι ενδείξεις διαρροής των προσωπικών δεδομένων αποδήμων Ελλήνων από το Υπουργείο Εσωτερικών εγείρουν βάσιμα ερωτήματα και προβληματισμό, τόσο για τα ελλείματα της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου που υλοποιεί η κυβέρνηση, όσο και για την πιθανή διάθεσή τους για ψηφοθηρική χρήση σε υποψήφια ευρωβουλευτή και γενικά για κομματική εκμετάλλευση.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η κα Υπουργός: 

(α) Υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων ψηφοφόρων, για την εξυπηρέτηση της προεκλογικής εκστρατείας της κας Ασημακοπούλου; Αν όχι, πώς δικαιολογείται η χρήση τους από την κα Ασημακοπούλου;

(β) Ποια μέτρα θα λάβει για την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών, καθώς και για τη συνολική διασφάλιση του αδιάβλητου χαρακτήρα των Ευρωεκλογών στη χώρα μας, που φαίνεται να δέχεται ισχυρό πλήγμα, και ποιος θα αναλάβει την πολιτική και πιθανές διοικητικές ευθύνες; 

Η Ερωτώσα Βουλευτής, Πούλου Γιώτα.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Στην Κομισιόν η διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού

Κύρτσος: Η ορμπανική εικόνα Μητσοτάκη συμπληρώνεται με την υπόθεση Ασημακοπούλου

Ασημακοπούλου: Επιμένει στην… κοροϊδία για το πώς ήρθαν στα χέρια της οι λίστες των μέιλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter