Απολύσεις 9.000 εργαζομένων στην Amazon – 27.000 συνολικά από την αρχή του έτους

Απολύσεις 9.000 εργαζομένων στην Amazon – 27.000 συνολικά από την αρχή του έτους

Ακόμη 9.000 απολύσεις ανακοίνωσε την Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, επιβεβαιώνοντας τις προαναγγελίες περί σαρωτικών αλλαγών στο δυναμικό του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος από την αρχή του έτους μετρά ήδη 18.000 απολύσεις.

Οι περισσότερες από αυτές τις νέες περικοπές αφορούν θέσεις εργασίας στον τομέα των απομακρυσμένων υπολογιστών (cloud) Amazon Web Services (AWS), το τμήμα PXT που είναι αφιερωμένο στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, το προσωπικό που απασχολείται στη διαφήμιση, καθώς και την πλατφόρμα Twitch video», τόνισε ο Τζέισι.

Σημειώνεται πως οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν από τις αρχές Ιανουαρίου του 2023 αντιπροσωπεύουν περίπου το 1,7% του εργατικού δυναμικού της Amazon, η οποία είχε 1,54 εκατομμύρια υπαλλήλους παγκοσμίως στα τέλη του 2022.

Δεδομένης της οικονομικής αβεβαιότητας και της έλλειψης προβλεψιμότητας στο εγγύς μέλλον, αποφασίσαμε να μειώσουμε το κόστος και το εργατικό δυναμικό μας», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος διαδέχθηκε τον ιδρυτή Τζεφ Μπέζος τον Ιούλιο του 2021.

«Για αρκετά χρόνια», πριν από το 2023, «οι περισσότερες δραστηριότητές μας αύξησαν σημαντικά το εργατικό δυναμικό», κάτι που «είχε νόημα (τότε) δεδομένης της εξέλιξης της επιχείρησής μας και της οικονομίας», ανέφερε στην επιστολή του ο Τζέισι.

Το τέλος των περιορισμών και η σταδιακή επιστροφή σε χώρους εργασίας επιβράδυνε την πορεία του ομίλου, που είχε γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη με την πανδημία Covid-19 και την επιτάχυνση του διαδικτυακού εμπορίου.

Σε αυτό προστέθηκε ο κύκλος νομισματικής σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που ξεκίνησε την άνοιξη του 2022, ο οποίος προκάλεσε απότομη άνοδο των επιτοκίων, στον οποίο ο κλάδος της τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος λόγω των σημαντικών χρηματοδοτικών αναγκών.

Πηγή: New York Times, CNN

Διαβάστε επίσης:

Και η Yahoo στον «χορό» των μαζικών απολύσεων

«Τσουνάμι» απολύσεων στην Amazon – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter