Αποστάσεις Μαξίμου από την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Αποστάσεις Μαξίμου από την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Αποστάσεις από την Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει το Μαξίμου, σε ότι αφορά την έκθεση της πρώην υπουργού Εξωτερικών, για την ένταξη του Κοσόβου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε στο καθιερωμένο briefing ότι «οι ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες διαχρονικά. Θέλουμε να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο κρατών όπως προβλέπουν οι μεταξύ τους συμφωνίες».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν έχει αλλάξει. Παραμένει ίδια η θέση της χώρας διαχρονικά, κάτι που έχει αποτυπωθεί σε όλα τα επίπεδα και στο επίπεδο του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη και αυτός είναι που εκφράζει την ελληνική θέση απόλυτα».

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση της κ. Μπακογιάννη στο πλαίσιο της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για ένταξη του Κοσόβου στον Οργανισμό, ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις και στην Κύπρο, καθώς όπως υποστηρίζουν κάποιοι αναλυτές, μπορεί να ανοίξει η «κερκόπορτα» για τα κατεχόμενα. Σε αυτό τα πλαίσιο οι Κύπριοι βουλευτές καταψήφισαν τη σχετική πρόταση.

Αιχμές και από τον Γεραπετρίτη

Από την μεριά του ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του (Κανάλι Ένα 90,4 FM) σημείωσε ότι «η θέση της Ελλάδας παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη. Όπως πράξαμε και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η Ελλάδα θα απέχει από την ψηφοφορία αυτή. Δεν θα υποστηρίξει δηλαδή το αίτημα για ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης για λόγους πολιτικούς».

Η κ. Μπακογιάννη μετά τις αντιδράσεις, δήλωσε ότι ούτε η ίδια αναγνωρίζει το Κόσοβο ούτε προκύπτει τέτοιο ζήτημα από την Έκθεσή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για ακροδεξιές επιθέσεις που δέχεται.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Οργή για την Μπακογιάννη – Θεωρούν ότι άνοιξε το δρόμο για το ψευδοκράτος

Γεραπετρίτης «αδειάζει» Μπακογιάννη για το Κόσοβο: Η Ελλάδα θα απέχει από το συμβούλιο υπουργών

Αμηχανία στο Μαξίμου για τη σκοτεινή πορεία Μπελέρη

Ο Μπελέρης, το ΜΑΒΗ και τα Καλάσνικοφ

Δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter