Αποστολή: Κρατάω τα παιδιά μου χαρούμενα στο σπίτι

Αποστολή: Κρατάω τα παιδιά μου χαρούμενα στο σπίτι

Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να μπορούσες να έβλεπες τα παιδιά σου λίγο περισσότερο;Να περνούσες παραπάνω χρόνο μαζί τους αλλά η καθημερινότητα και οι εργατοώρες δεν σε αφήνουν;Τώρα είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία να το κάνεις!

Ακούμε συχνά ενήλικες να γκρινιάζουν που έχουν κλειστεί στο σπίτι γιατί δεν έχουν τι να κάνουν… Φαντάσου λοιπόν πώς νιώθουν τα παιδιά που έχουν συνηθίσει να κάνουν δραστηριότητες, να πηγαίνουν στη παιδική χαρά κτλ.

Ακολουθούν κάποιες ιδέες που μπορεί να σε βοηθήσουν σε αυτό:

• Επιτραπέζια: Υπάρχουν πάρα πολλά επιτραπέζια για όλες τις ηλικίες που μπορούν να σας διασφαλίσουν ποιοτικές και διασκεδαστικές ώρες. Βρείτε αυτό που ταιριάζει στην ηλικία των παιδιών σας, καθήστε γύρω από το τραπέζι και ξεκινήστε. Επίσης, αν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα μπορείτε να παίξετε σκάκι ή και τάβλι! (γιατί όχι);

• Καραόκε: Δεν είναι ανάγκη να έχετε εξοπλισμό για να τραγουδήσετε. Δεν χρειάζεται καν να έχετε ωραία φωνή. Βάλτε βίντεο στο youtube με τα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών (και τα δικά σας) , βρείτε τους στίχους και ξεδιπλώστε το ταλέντο σας.

• Χορός: Βάλτε τη μουσική που σας αρέσει και ας αρχίσουν οι χοροί! Μπορείτε παράλληλα να βρείτε εκπαιδευτικά video και να ξεκινήσετε να μαθαίνετε μαζί κάποιο είδος χορού. Παραδοσιακούς, latin και ό,τι άλλο σας αρέσει.

• Βιβλία: Εδώ δεν χρειάζονται πολλές περιγραφές. Τι πιο όμορφο από μια ομαδική ανάγνωση ευχάριστων βιβλίων.

• Ζωγραφική: Τυπώστε από το internet σχέδια, δώστε τους πολλά χρώματα κι αφήστε τα να δημιουργήσουν.

• Μαγειρική – Ζαχαροπλαστικη: Πάντα με την επίβλεψή σας αφήστε τα να σας βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων σας. Φτιάξτε μαζί μπισκότα, κεικ κουλουράκια. Όσο πιο πολύ λερώσετε τόσο περισσότερο θα γελάσετε. Εξάλλου πλέον χρόνο να καθαρίσετε έχετε.

• Καθαριότητες: Αφήστε τα να σας βοηθήσουν να απλώσετε τα ρούχα. Να μαζέψουν τα παιχνίδια τους. Δείξτε τους πώς μπορούν να διπλώνουν τα ρούχα τους.

• Χειροτεχνίες: Πάρτε πλαστελίνες, καλαμάκια, μακαρόνια κι όποιο άλλο ασφαλές γι’αυτό υλικό και δημιουργήστε.

• Βιντεοκλήσεις: Η καραντίνα δεν πρέπει να τα εμποδίζει να βλέπουν τους φίλους ή τους παππούδες τους. Πλέον έχουμε όλα τα μέσα να το κάνουμε αυτό διαδικτυακά γρήγορα και δωρεάν.

• Γυμναστική: Αθληθείτε παρέα. Γίνε personaltrainer και βάλε τους να κάνουν απλές ασκήσεις. Θα χαρούν και θα κάνουν καλό και στην υγεία τους καθώς η καθιστική ζωή είναι απαγορευτική και για τα παιδιά.

• Ταινίες: Είτε κινούμενα σχέδια είτε όχι. Ανάλογα με την ηλικία τους δείτε μαζί ταινίες φτιάχνοντας σπιτικά ποπ κορν (αποφύγετε τα πατατάκια εκτός αν τα φτιάξετε μόνοι σας)

Σίγουρα υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα να κάνετε. Θα χαρούμε να τα διαβάσουμε στα σχόλια!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter