Αποστολόπουλος για τον Εμμανουήλ Καραλή: «Νίκησες και τον βόθρο του ρατσισμού»

Αποστολόπουλος για τον Εμμανουήλ Καραλή: «Νίκησες και τον βόθρο του ρατσισμού»

Συγκινεί με την ανάρτησή του σχετικά με τον Εμμανουήλ Καραλή ο Ιάσονας Αποστολόπουλος. Ο διασώστης και ακτιβιστής, που επρόκειτο να παρασημοφορηθεί το 2021 από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν παρέμβουν οι… Μπογδάνοι, υπενθυμίζει τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε ο νεαρός επικοντιστής (του οποίου η μητέρα κατάγεται από την Ουγκάντα) από τον τέως Ομοσπονδιακό προπονητή του επί κοντώ Δημήτρη Κυτέα το 2019.

Ο Κυτέας, που τότε γύμναζε τον πρωταθλητή του ίδιου αγωνίσματος Κώστα Φιλιππίδη, ζήτησε συγγνώμη και τιμωρήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ με αποκλεισμό ενός έτους (αρχικά έξι μηνών), αλλά με αναστολή. Στο πλευρό του Καραλή έσπευσαν πολλοί άλλοι πρωταθλητές του στίβου, με ένορκες μαρτυρίες που επιβεβαίωναν τα περιστατικά.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, που ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κατέκτησε το ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ενώ είχε ανέβει στο βάθρο και στο φετινό Παγκόσμιο του κλειστού στίβου.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου στο Χ και στο Instagram:

«Φύγε από το γήπεδο, οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ». «Οι μαύροι είναι από τη φύση τους χαζοί». «Εκτίθεσαι με το να βγαίνεις φωτογραφία με τον μαύρο».

Έτσι μιλούσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Κυτέας, για τον 24χρονο αθλητή Εμμανουήλ Καραλή, που χθες έκανε ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμη. Είναι ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που το καταφέρνει σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου.

Σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις, ο Κυτέας τον αποκαλούσε πάντα «ο μαύρος» χωρίς ποτέ να λέει τ’ όνομά του. Η ποινή που του επιβλήθηκε από την επιτροπή ήταν χάδι.

Αυτοί οι αθλητές έχουν να νικήσουν και την βοθρίλα του ρατσισμού. Τους αξίζουν πολλά πολλά μπράβο παραπάνω.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις Ευρωεκλογές


Ρεκόρ-σοκ για Μητσοτάκη: Η χειρότερη επίδοση στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας


Ανασχηματισμός – ανακύκλωση προσώπων: Οι αλλαγές στους υφυπουργούς και οι μετακινήσεις


Στη θέση του ο υπουργός συγκάλυψης των Τεμπών Γιώργος Φλωρίδης


Αυτοί κόπηκαν από το νέο κυβερνητικό σχήμα


Κασσελάκης για ανασχηματισμό: «Δεξιά Ανακύκλωση, περσινά ξινά σταφύλια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter