Ανασχηματισμός: Αυτοί κόπηκαν από το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ανασχηματισμός: Αυτοί κόπηκαν από το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ο ανασχηματισμός – επιχείρηση επικοινωνιακής διαχείρισης των τριγμών μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Στη νέα κυβερνητική σύνθεση δεν υπάρχουν ονόματα όπως του Λευτέρη Αυγενάκη. Έχοντας σύρει τον χορό των απευθείας αναθέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ωθώντας μεταξύ άλλων σε παραίτηση τον πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΟ ο οποίος –όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, είχε θέσει εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού, τονίζοντας σε επιστολή – βόμβα ότι αδυνατεί να υπογράφει απευθείας αναθέσεις. Παράλληλα, ο «κουβαρντάς» υπουργός είχε υπογράψει απευθείας ανάθεση 6.000 ευρώ για… λουλούδια. Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου ανέλαβε ο Κώστας Τσιάρας.

Διαβάστε σχετικά:

Αποκλειστικό – Επιστολή «βόμβα» σε Μητσοτάκη από πρόεδρο ΕΛΓΟ: «Αδυνατώ να υπογράφω απευθείας αναθέσεις – Στη διάθεσή σας η παραίτησή μου»

O Αυγενάκης εκλιπαρεί τους φορείς να ζητήσουν από τον Μητσοτάκη να μείνει υπουργός

Ο Αυγενάκης στον χορό των απευθείας αναθέσεων: Η «χρυσή» ΙΚΕ των 1.000 ευρώ και οι καφέδες του ενός εκατομμυρίου

«Λουλουδοβίκος» ο Αυγενάκης: Ξαναχτυπά ο κουβαρντάς με απευθείας ανάθεση 6.000 ευρώ για «συνθέσεις λουλουδιών» στο γραφείο του

Εκτός τέθηκε και ο Κώστας Σκρέκας. Επί των ημερών του στο υπουργείο Ανάπτυξης, ειπώθηκαν… τέρατα για την καλπάζουσα ακρίβεια, με τον ίδιο να κάνει τουρ στα σούπερ μάρκετ για να αποδείξει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη… προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο που η ίδια «βάφτιζε» ως εισαγόμενο, ενώ αλησμόνητες θα μείνουν και οι αναλύσεις του περί βάρους στα αμνοερίφια του Πάσχα. Στη θέση του Κώστα Σκρέκα τοποθετήθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε σχετικά:

Ακρίβεια: «Δεν τα ξέρουν καλά οι καταναλωτές», αλλά τα… γνωρίζει ο Σκρέκας και η κυβέρνηση (Video)

Ποιο αρνί; Σφάξαμε την κότα…

Άλλο ένα όνομα που βγήκε οff από το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι αυτό του Δημήτρη Καιρίδη, το χαρτοφυλάκιο του οποίου στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανέλαβε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τέλος, στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως.

Οι υφυπουργοί που έμειναν εκτός

Εκτός κυβέρνησης έμεινε ο Χάρης Θεοχάρης (τέως υφυπουργός Οικονομικών), ο Στάθης Κωνσταντινίδης (τέως υφυπουργός Μακεδονίας / Θράκης), η Χριστίνα Αλεξοπούλου (τέως υφυπουργός Υποδομών / Μεταφορών), ο Μάξιμος Σενετάκης (τ. υφυπουργός Ανάπτυξης), η Μαρία Κεφαλά (τ. υφυπουργός Οικογένειας), ο Σταύρος Κελέτσης (τ. υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), αλλά και ο Γιάννης Παππάς.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί του Μητσοτάκη – Όλα τα ονόματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter