Ποιο αρνί; Σφάξαμε την κότα…

Ποιο αρνί; Σφάξαμε την κότα…

Ούτε αρνί, ούτε κατσίκι, ούτε κοκορέτσι, ούτε τίποτα. Έσφαξε η θεία Ελένη, στο χωριό, τη Μαριγώ, την αγαπημένη της κότα που γεννούσε πρωί βράδυ και θα τη φάμε την Κυριακή. Βάψαμε κόκκινο, με τη λαδομπογιά που είχαμε βάψει πέρυσι τα κάγκελα, το ξύλινο αυγό που μαντάρει εδώ και χρόνια τις κάλτσες και θα πούμε ότι κάναμε και εμείς Πάσχα. Θα ανεβάσουμε στο Instagram και κανά δυο φωτογραφίες από το αρνί του Μιχάλη, του γείτονα, που θα πάμε τάχα για χρόνια πολλά και όλα καλά. Επιστροφή Τρίτη στην Αθήνα, μέσα στα νεύρα από την κίνηση, για να ξεκινήσουμε ξανά τον… μαραθώνιο της επιβίωσης.

*** Πώς να αγοράσεις φέτος αρνί; Είδατε πού έφτασε; Αμ τα υπόλοιπα; Πήγα στο σούπερ μάρκετ να αγοράσω ό,τι χρειαζόμαστε για το τραπέζι της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα. Έκοβα από εδώ, έκοβα από εκεί και δεν σωζόταν με τίποτα. Και όχι τίποτα άλλο με περιμένουν και οι λογαριασμοί, πίσω στην Αθήνα.

*** Ξέρατε ότι ένα αρνί από ένα άλλο αρνί έχει διαφορά; Το μεγαλύτερο σε κιλά αρνί είναι ακριβότερο, όπως το ελαφρύτερο σε κιλά αρνί είναι φθηνότερο. Επίσης η καλή μας κυβέρνηση μας έδωσε τη δυνατότητα της επιλογής, όπως μας ενημερώνει ο Κώστας Σκρέκας. Μπορούμε δηλαδή να πάμε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσουμε πιο φθηνό αρνί από αυτό των κρεοπωλείων και που σίγουρα είναι καλύτερο. Λες και τα προηγούμενα χρόνια ήταν κάπως αλλιώς…
Αλλά ξέρετε κάτι, αφού μπορούν καλά κάνουν και μας κοροϊδεύουν.

*** Μέχρι και ο Οικονόμου δηλαδή, δεν άντεξε.

*** Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «ασήμαντα ανθρωπάκια» τους υγειονομικούς που διαμαρτυρήθηκαν στα στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης. «Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν», είπε ο υπουργός Υγείας.
Κι αυτός καλά κάνει. Ποιος θα τον πειράξει; Θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια τα ΜΜΕ;

*** Ή μήπως το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι υπό την επίβλεψη του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως προβλέπει ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης του 2019;

*** Αφήνουν ελεύθερο τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Η Δικαιοσύνη δεν είχε ντραπεί ποτέ περισσότερο όσο στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ναι, ξέρω, είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη.

*** «Ξαναμαχαιρώνουν τον Παύλο με την απόφαση για αποφυλάκιση», είπε η Μάγδα Φύσσα.

*** Το κείμενο του Άρη Πορτοσάλτε μπορεί να διδαχθεί σε σχολές δημοσιογραφίες με τίτλο: Τι να μην γράψετε ποτέ.

*** Να ξέρετε ότι κάποιοι όχι απλά τα πιστεύουν αυτά, αλλά τα λένε στον περίγυρό τους με ύφος επιστήμονα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter