Απρόκλητη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη από αστυνομικούς: «Πυρά» από ΕΣΗΕΜ-Θ, ΜέΡΑ25 και ΠΑΜΕ

Απρόκλητη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη από αστυνομικούς: «Πυρά» από ΕΣΗΕΜ-Θ, ΜέΡΑ25 και ΠΑΜΕ

Απρόκλητη στοχοποίηση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δέχτηκε ο δημοσιογράφος του Documento, Χρήστος Αβραμίδης, για ρεπορτάζ και βίντεο από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μετά την πορεία για τα Τέμπη, την 1η Μαρτίου.

Τη στοχοποίηση στηλιτεύουν με ανακοίνωσεις τους η ΕΣΗΕΜ-Θ, το ΜέΡΑ25 και το ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και τα διαβήματα της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφοι δέχθηκαν για μία ακόμη φορά, επίθεση από αστυνομικούς, την ώρα που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, και μολονότι δήλωναν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα.

Πέρα όμως από την παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου στο πεδίο του ρεπορτάζ, το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Χρήστος Αβραμίδης στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους αποδοκιμάζουν όσα έγραψε σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν αστυνομικοί τη συγκεκριμένη ημέρα και αναφέρονται σε πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.

Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, και μάλιστα από όργανα της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να τους διευκολύνουν στο έργο τους, είναι πρακτική που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητάει να ανακληθεί και να αποσυρθεί η ανακοίνωση που στοχοποιεί τον συνάδελφο και καλεί τις αστυνομικές αρχές να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

«Πυρά» από το ΜέΡΑ25

«Το ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Χρήστου Αβραμίδη, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Είναι γνωστή η τακτική της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων να παρεμποδίζει το έργο δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, πολλές φορές μάλιστα και με τη χρήση βίας. Τώρα, με ανακοίνωση της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφέρεται σε ρεπορτάζ δημοσιογράφου απειλώντας τον και με πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.

Μάλιστα, το εν λόγω ρεπορτάζ αφορά τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη μαζική διαδήλωση της 28ης Φεβρουαρίου για το έγκλημα στα Τέμπη — διαδήλωση κατά την οποία διαδηλώτρια-μέλος του ΜέΡΑ25 τραυματίστηκε από ρίψη κρότου λάμψης σε ευθεία βολή.

Το ΜέΡΑ25 είναι σταθερά και με συνέπεια απέναντι σε κάθε στρατηγική αγωγή κατά της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά (SLAPP). Η στοχοποίηση δημοσιογράφων θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση και αποτελεί απόπειρα φίμωσης του Τύπου.

Ως ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης στηρίζουμε το αίτημα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης για την ανάκληση και απόσυρση της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης».

Και από το ΠΑΜΕ

«Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο Χρήστο Αβραμίδη που στοχοποιήθηκε από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης διότι τόλμησε (!) να καταγγείλει και να ασκήσει ενυπόγραφα κριτική στις πρακτικές καταστολής και παρεμπόδισης του δημοσιογραφικού έργου από επιθέσεις αστυνομικών, στις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Είμαστε στο πλευρό κάθε τίμιου εργαζόμενου της ενημέρωσης, κάθε ανθρώπου “που τον μποδίζουν να βαδίσει”.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση κάθε πράξης στοχοποίησης του συναδέλφου, ακόμα και της λεκτικής.

Παλεύουμε, και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στον κλάδο των ΜΜΕ, ώστε να καταργηθούν στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και διατάξεις, όπως ο νόμος Λιβάνιου που ποινικοποιεί την ενημέρωση και το άρθρο 191 του ποινικού κώδικα, που προωθούν την λογοκρισία, την αυτολογοκρισία και την καταστολή».

Διαβάστε περισσότερα: Ερωτήματα για το νέο… αξεσουάρ αστυνομικού του Χρυσοχοΐδη στην πορεία για τα Τέμπη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter