Αράχωβα: Τι αναφέρει πόρισμα του πραγματογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ. για τον Όλιβερ

Αράχωβα: Τι αναφέρει πόρισμα του πραγματογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ. για τον Όλιβερ

Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 8χρονου χάσκι, Όλιβερ, στην Αράχωβα καθώς είδε το φως της δημοσιότητας το πόρισμα του πραγματογνώμονα που είχε ορίσει η ΕΛ.Α.Σ.

Ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ανέφερε στο πόρισμα στο ότι ο θάνατος του χάσκι δεν οφείλεται σε κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι, αλλά «η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων».

Όσον αφορά το τραύμα στην περινεϊκή χώρα ο καθηγητής Κτηνιατρικής αναφέρει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστή μεθοδολογία «για να μπορεί να εκτιμηθεί σωστά» και αφετέρου ότι «το συγκεκριμένο τραύμα όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία κατά την νεκροτομή, εμφανίζει εκτεταμένη σήψη, η βαρύτητα της οποίας δεν δικαιολογείται στο διάστημα μεταξύ της περίθαλψης του τραύματος από την κτηνίατρο και της νεκροτομής. Εκτιμάται ότι η εκτεταμένη αυτή σήψη στο σημείο του τραύματος οφείλεται στο ότι, από τον τρόπο τραυματισμού εισήλθαν στους εν τω βάθει ιστούς μικρόβια τα οποία στο αναερόβιο εν τω βάθει περιβάλλον, ανέπτυξαν αυτή την ταχεία σηπτική δράση. Επίσης στην ίδια φωτογραφία, διαπιστώνεται περιφερειακά του τραύματος, λύση συνεχείας του δέρματος που προέρχεται από θλών και τέμνων όργανο (δόντι)».

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο καθηγητής σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο».

Διαβάστε επίσης: Αράχωβα: Συνέχεια στο θρίλερ με την υπόθεση βασανισμού του Όλιβερ – Ποια τα νέα στοιχεία (Video)

Αράχωβα: Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Όλιβερ – Μάρτυρας «κλειδί» σπάει τη σιωπή του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter