Άρειος Πάγος: Καλούνται 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» ως ύποπτοι για εξαπάτηση των εκλογέων

Άρειος Πάγος: Καλούνται 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» ως ύποπτοι για εξαπάτηση των εκλογέων

Έντεκα βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών καλούνται από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ως ύποπτοι σε εξηγήσεις, με την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό να ζητά με έγγραφό της την προβλεπόμενη άδεια της Βουλής.

Οι βουλευτές των Σπαρτιατών καλούνται ως ύποπτοι, να παράσχουν εξηγήσεις «για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές», καθώς όπως αιτιολογείται στο εισαγγελικό έγγραφο, ανήκαν μεν στο κόμμα «Σπαρτιάτες» με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα, αλλά είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Στο εισαγγελικό έγγραφο αναφέρεται ότι «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Σύμφωνα με το έγγραφο οι βουλευτές «θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος “Σπαρτιάτες” με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές».

Ο Άρειος Πάγος είχε καλέσει και τον Στίγκα

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου βρέθηκε ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, ώστε να καταθέσει για τα όσα είπε περί «Δον Κορλεόνε» και «Greek Mafia» στη Βουλή.

Ο Στίγκας είχε καταγγείλει ότι ορισμένοι από τους βουλευτές του κόμματός του, που είναι υποστηριζόμενοι από τον καταδικασθέντα με την Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε.

Διαβάστε επίσης: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελιες Στίγκα από τον Αρειο Πάγο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter