Άρειος Πάγος: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν

Άρειος Πάγος: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της προανακριτικής να αποκαλύψει παράνομα την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα καθορίσουν εκείνοι τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, αποφάνθηκε ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Αυτή είναι η απάντηση του, στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής, η οποία κοινοποιείται και στην υπηρεσία προστασίας μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Επιμένει ότι θέλει να καταθέσει ο «Σαράφης» – Τις εντολές Τουλουπάκη ακολουθεί ο αρμόδιος αστυνομικός

Στο σχετικό έγγραφό του και ο Π. Μπρακουμάτσος κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το περιεχόμενο της προχθεσινής απάντησής του προς τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι ο τρόπος κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων καθορίζονται από: 1) το νόμο 2928/2001, 2) το άρθρο 218 παράγραφος 4 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και 3) την υπ΄ αριθμ. 429/2018.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 4, του άρθρου 218 ΚΠΔ αναφέρει: «Τα μέτρα προστασίας (φύλαξη, τρόπος κατάθεσης κ.λπ.) λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μάρτυρα, δεν περιορίζουν την ατομική ελευθερία του πέρα από το αναγκαίο για την ασφάλεια μέτρο και διακόπτονται αν ο μάρτυρας το ζητήσει εγγράφως ή αν δεν συνεργάζεται για την επιτυχία του».

Διαβάστε επίσης: Σκοπός τους από την αρχή, η αποκάλυψη και εξόντωση των προστατευόμενων μαρτύρων (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter