Αργεντινή: Πύρινες διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας του ακροδεξιού Μιλέι (Videos)

Αργεντινή: Πύρινες διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας του ακροδεξιού Μιλέι (Videos)

Στην καρδιά του Μπουένος Άιρες, χιλιάδες φωνές ενώθηκαν για να εκφράσουν τη διαφωνία τους  ενάντια στις σαρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε ο πρόσφατα εγκατεστημένος πρόεδρος Χαβιέ Μιλέι. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, Κάσα Ροσάδα, 10 ημέρες μετά την ορκωμοσία του Μιλέι.


Η διαμαρτυρία πυροδοτήθηκε από τις σημαντικές περικοπές δαπανών που ανακοινώθηκαν σε όλους τους τομείς, μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε «σοκαριστική». Η ανακοίνωση προκάλεσε κύμα δυσαρέσκειας στους πολίτες. Καθώς η αναμονή για τη διαμαρτυρία μεγάλωνε, αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε μεγαλύτερους αριθμούς γύρω από το προεδρικό μέγαρο, μια κίνηση που δημιούργησε ένταση.

.

Καθώς η θάλασσα των διαδηλωτών, ορισμένοι με τα παιδιά τους, βάδιζε προς το προεδρικό μέγαρο, συναντήθηκε με έναν τοίχο από αστυνομικές ασπίδες. Αυτό το οδόφραγμα οδήγησε σε συντριβή πλήθους, με αποτέλεσμα ορισμένοι διαδηλωτές να αισθανθούν δυσφορία, ενώ έγιναν και καταγγελίες για χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία. Παρά αυτά τα εμπόδια, τελικά επιτράπηκε στους διαδηλωτές να καταλάβουν έναν διαφορετικό δρόμο και να συνεχίσουν την πορεία τους, με τις φωνές τους να υψώνονται ομόφωνα ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ενώ η ατμόσφαιρα κοντά στο προεδρικό μέγαρο ήταν φορτισμένη αλλά ειρηνική, με τους διαδηλωτές να χρησιμοποιούν τύμπανα, συνθήματα και σημαίες και τους πωλητές να πουλούν τρόφιμα, η αστυνομία τους περικύκλωσε. Η υπουργός Ασφαλείας Πατρίσια Μπούλριτς, η οποία παρακολουθούσε τις διαδηλώσεις, δήλωσε ότι οι αρχές θα αντιδρούσαν σθεναρά στους αποκλεισμούς δρόμων και ότι οι αρχές επιβολής του νόμου θα χρησιμοποιούσαν ελάχιστη βία, κλιμακούμενη μόνο εάν συναντούσαν αντίσταση. Μέσα σε αυτή την τεταμένη κατάσταση, δύο άτομα συνελήφθησαν.

Διαβάστε επίσης: Αργεντινή: Τώρα ο Μιλέι τα βάζει με τους διαδηλωτές – Ανακοινώθηκαν… «μέτρα κατά του χάους»

Ο καταλύτης για αυτές τις διαμαρτυρίες ήταν η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Λουίς Καπούτο για αυστηρά οικονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης στο μισό της αξίας του πέσο έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, της περικοπής των επιδοτήσεων και της μείωσης της κρατικής υποστήριξης για έργα υποδομής. Αυτά τα έργα θα βασίζονται τώρα στην υλοποίηση του ιδιωτικού τομέα, μια κίνηση που άφησε τον πληθυσμό άστατο και πυροδότησε τη μεγάλης κλίμακας διαδήλωση ενάντια στις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter