Αργεντινή: Τώρα ο Μιλέι τα βάζει με τους διαδηλωτές – Ανακοινώθηκαν… «μέτρα κατά του χάους»

Αργεντινή: Τώρα ο Μιλέι τα βάζει με τους διαδηλωτές – Ανακοινώθηκαν… «μέτρα κατά του χάους»

Μετά τα μέτρα – σοκ στην οικονομία, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι έβαλε στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις.

Την Πέμπτη, η υπουργός Ασφαλείας στην κυβέρνηση Μιλέι, Πατρίσια Μπούλριτς, ανακοίνωσε «πρωτόκολλο για την καταπολέμηση του «απόλυτου χάους των διαδηλώσεων, ειδικά αυτών που κλείνουν δρόμους», αναγγέλλοντας την επέκταση της εμβέλειας δράσης των δυνάμεων επιβολής του νόμου και διαμηνύοντας πως «θα πληρώνουν αυτοί που τις οργανώνουν».

Διαβάστε επίσης: Αργεντινή: Ο Μιλέι πήρε το… αλυσοπρίονο – Μέτρα σοκ με κλείσιμο υπουργείων και υποτίμηση 54% του νομίσματος

Η υπουργός Ασφαλείας Πατρίσια Μπούλριτς, που βρισκόταν στην ίδια θέση επί των ημερών του Μαουρίτσιο Μάκρι στην προεδρία (2015-2019), ανακοίνωσε μέτρα —και προσεχώς νόμο— αποτροπής των «διακοπών της κυκλοφορίας» των «πικετοφοριών», των «οδοφραγμάτων», που κατ’ αυτήν «πλήττουν την οικονομική δραστηριότητα και διαταράσσουν την κοινωνική «ειρήνη» στη χώρα της Λατινικής Αμερικής».

Στο εξής, όλες οι ομοσπονδιακές δυνάμεις επιβολής της τάξης θα μπορούν να επεμβαίνουν εάν διαδήλωση κλείνει κυκλοφοριακό άξονα, ανήγγειλε, όχι μόνο οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, είτε πρόκειται για τις επαρχίες ή για την πρωτεύουσα.

«Η ισχύς που θα χρησιμοποιείται θα είναι η ελάχιστη απαραίτητη, αλλά ανάλογη προς την αντίσταση» που θα προβάλλεται, πρόσθεσε, και «ο λογαριασμός» της δράσης των υπηρεσιών επιβολής του νόμου «θα στέλνεται σε αυτούς που ευθύνονται», είτε είναι «οργανώσεις», είτε είναι «πρόσωπα»: «Δεν θα πληρώνει το κράτος για τη χρήση βίας των δυνάμεων ασφαλείας», συμπλήρωσε.

Η υπουργός Μπούλριτς είπε επίσης πως θα επιβάλλονται κυρώσεις σε γονείς που παίρνουν μαζί τα παιδιά τους ή έφηβους σε διαδηλώσεις. «Θα υπάρχουν συνέπειες για αυτούς που χρησιμοποιούν παιδιά ως ασπίδες», δήλωσε η υπουργός.

Διαβάστε σχετικά: Χαβιέρ Μιλέι: Τώρα ο «αναρχοκαπιταλιστής» με το αλυσοπρίονο θέλει πίσω τα… νησιά Φώκλαντ από τη Βρετανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter