Αργεντινή: Ξύλο, καδρόνια και πλαστικές σφαίρες – Άγρια καταστολή σε διαδήλωση κατά των μέτρων-σοκ του Μιλέι (Photos)

Αργεντινή: Ξύλο, καδρόνια και πλαστικές σφαίρες – Άγρια καταστολή σε διαδήλωση κατά των μέτρων-σοκ του Μιλέι (Photos)

Καζάνι που βράζει η Αργεντινή, με την κυβέρνηση Μιλέι να προωθεί σαρωτικά αντιλαϊκά νομοσχέδια και τους πολίτες να κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους, αντιμετωπίζοντας ξύλο, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Η πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες μετατράπηκε την Πέμπτη για ακόμη μία φορά σε πεδίο μάχης. Η αστυνομία «απάντησε» με άγρια καταστολή στις διαμαρτυρίες των πολιτών, ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που χτυπούν ρυθμίσεις του κράτους πρόνοιας, ανοίγουν την πόρτα για ιδιωτικοποιήσεις και αφαιρούν μέρος συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ακόμη και πλαστικές σφαίρες, αλλά και αύρες νερού για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση.

Δεν μπορούμε να κάνουμε συνεδρίαση υπό αυτές τις συνθήκες», είπε ο αριστερός βουλευτής Μαριάνο ντελ Κάνο.  Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση έχει προαναγγείλει κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις προθέσεις Μιλέι.

Διαβάστε επίσης: Αργεντινή: Ηχηρό «όχι» χιλιάδων πολιτών στα μέτρα-σοκ του Μιλέι – «Δεν μπορούμε να ζούμε έτσι» (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter