Άρον – άρον κοινοβουλευτικό κουκούλωμα για τα «ορφανά» 725.000 ευρώ του πρωθυπουργικού ζεύγους

Άρον – άρον κοινοβουλευτικό κουκούλωμα για τα «ορφανά» 725.000 ευρώ του πρωθυπουργικού ζεύγους

Τρεις ημέρες μετά την πολύκροτη αποκάλυψη του Documento και χωρίς να υπάρχει επίσημη ή μη απάντηση για τα 725.000 ευρώ που «θάφτηκαν» κάτω από το ανακριβές «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργικού ζεύγους αλλά και της εξαπάτησης των εισαγγελέων από τους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ, μεθοδεύεται το κοινοβουλευτικό κουκούλωμα της υπόθεσης αντί του εξονυχιστικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Documento, η συμπολίτευση μηχανεύεται την εξαφάνιση του σκανδάλου από τον χάρτη αρχής γενομένης από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής. Κατά τις πολύ καλά ενημερωμένες πηγές, η σύζυγος του πρωθυπουργού αντί να επιδιώκει να λάμψει η αλήθεια για το ανακριβές πόθεν έσχες που κατέθεσε από κοινού με τον Κυρ. Μητσοτάκη, αρνείται την υποχρέωση να καταθέσει όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την αγορά της περιβόητης οικίας του Βολτέρου.

Διαβάστε επίσης: Πώς το ΚΕΦΟΜΕΠ εξαπάτησε τους εισαγγελείς για τη Μαρέβα

Συγκεκριμένα, η κα Μητσοτάκη δεν κρίνει ως υποχρέωσή της την κατάθεση όλων των στοιχείων που αφορούν την εταιρία, SCI Personal Ventures, μέσω της οποίας τον Ιούλιο του 2006 αγόρασε με αδιαφανή τρόπο το συγκεκριμένο ακίνητο, ασχέτως αν η ίδια κατέχει το 95% των μετοχών της εταιρίας. Επίσης, η σύζυγος του πρωθυπουργού αντί να ζητά να γίνει πράξη η γνωστή φράση περί της τιμιότητας της γυναίκας του Καίσαρα, φαίνεται πως εξυπηρετείται πλήρως από την προκλητική απόφαση του ΣτΕ για παραγραφή της υποχρέωσης φορολογικών ελέγχων επί υποθέσεων πέραν του βάθους της πενταετίας.

Διαβάστε επίσης: Από πού ήρθαν τα λεφτά

Διόλου τυχαίο δεν κρίνεται το γεγονός ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσεις 2016 – 2017 – 2018 θα δημοσιευθούν (το πιθανότερο τη Δεύτερα) ανέλεγκτες. Σε σχετική ερώτηση για το αν η πρακτική αυτή περιποιεί τιμή για τα μέλη του Κοινοβουλίου, ο Κ. Τασούλας απάντησε δια της πλαγίου ότι δεν ήταν εξίσου τιμητική η μη δημοσιοποίηση των δηλώσεων επί τρία συναπτά έτη.

Διαβάστε επίσης: Πού βρήκατε τα 725.000 ευρώ κ. Πρωθυπουργέ;

Τα «ορφανά» και η επιτηδευμένη εξαπάτηση

Όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Documento εισπράττοντας την ένοχη σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου, 725.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά του σπιτιού του Βολτέρου αναζητούν… ιδιοκτήτη. Στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, το πρωθυπουργικό ζεύγος δήλωσαν ότι η αγορά του ακινήτου από την SCI Personal Ventures έγινε μέσω δανεισμού ύψους 900.000 ευρώ, ενώ όπως έχει σημειώσει πολλάκις το Documento για την αγορά του ακινήτου χρειάστηκαν επιπλέον 725.000. Πώς μία εταιρία που συστάθηκε με 10.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο… γέννησε 725.000 ευρώ; Ποιος ήταν ο γαλαντόμος χρηματοδότης και από πού εν τέλει βρέθηκε το ποσό;

Επιπλέον, κατά τη διερεύνηση του ζητήματος, οι αρμόδιοι εισαγγελείς εξαπατήθηκαν από τους ελεγκτές τους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ, με αποτέλεσμα να μη διεξάγεται κανένας έλεγχος για το ενδεχόμενο ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Ειδικότερα, οι ελεγκτές δημιούργησαν μία επιτηδευμένη σύγχυση, εμφανίζοντας τη Μ. Γκραμπόφσκι να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου με τα εισοδήματά της, ενώ ο αγοραστής είναι η εταιρεία, η οποία δεν είχε καμία τέτοια δυνατότητα και εμφανίζεται ξαφνικά να δίνει ένα τεράστιο ποσό.

«Σημειώνεται ότι με βάση τα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών προϊόντων και ειδικότερα αυτά που υφίσταντο στις 31/12/2005, τα οποία επίσης η ελεγχόμενη έθεσε υπόψη του ελέγχου, σε συνδυασμό με τα εισοδήματά της προ της αγοράς του ως άνω ακινήτου (σ.σ.: σπιτιού Βολταίρου), ήτοι εισοδήματα χρήσεων 2005 και προγενέστερων, όπως αυτά δηλώθηκαν με τις οικείες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλλε, φαίνεται ότι δύνατο αυτή να καλύψει το μέρος του τιμήματος για την αγορά του υπόψη ακινήτου, το οποίο δεν αποτέλεσε προϊόν χρηματοδότησης μέσω δανείου» σημειώνουν στην έκθεσή τους οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ, Ελένη Μιχαλοπούλου και Ιωάννης Καθαρός, εξυπηρετώντας με τριπλό τρόπο την Μαρέβα Μητσοτάκη, συνδέοντας τα εταιρικά με τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία.

01. Εκφέρουν άποψη για υπόθεση που έχει παραγραφεί την οποία, όπως ομολογούν, δεν μπορούν να ελέγξουν.

02 . Φροντίζουν να αφήσουν να εννοηθεί πως η Μ. Γκραμπόφσκι, από μια ματιά που έριξαν, είχε τα εισοδήματα για να καλύψει την αγορά. Ακόμη και να είχε τα εισοδήματα, πώς γνωρίζουν ότι τα ποσά αυτά δόθηκαν από αυτά τα εισοδήματα και όχι από άλλα, μαύρα; Η διαπίστωση αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στο δικαστήριο από την κ. Γκραμπόφσκι στην προσπάθειά της να καταδικάσει το Documento, δηλώνοντας «αθώα», πλην όμως εις μάτην.

03. Το βασικότερο όμως είναι ότι αναφέρουν την κ. Γκραμπόφσκι ως φυσικό πρόσωπο που έχει την οικονομική δυνατότητα αγοράς του σπιτιού, ενώ τα μετρητά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα κατέβαλε η εταιρεία η οποία είχε κεφάλαιο μόλις 10.000 ευρώ. Δημιουργούν σύγχυση μεταξύ φυσικού προσώπου και εταιρείας, πράγμα που δεν θα ήταν τόσο γενναιόδωροι να πράξουν για έναν απλό πολίτη της χώρας.

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter