Άρθρο – παρέμβαση Τσίπρα στο Politico: Τα εμβόλια είναι δημόσια αγαθά, όχι εμπόρευμα

Άρθρο – παρέμβαση Τσίπρα στο Politico: Τα εμβόλια είναι δημόσια αγαθά, όχι εμπόρευμα

Μέσω του Politico, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει νέα αναφορά στην ανάγκη επανεξέτασης της προσέγγισης της ΕΕ, τόσο για την παραγωγή, όσο και για τη διανομή των εμβολίων.

Στο άρθρο με τίτλο «Τα εμβόλια είναι δημόσια αγαθά, όχι εμπόρευμα»,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η επιστημονική κοινότητα έχει κάνει και με το παραπάνω το καθήκον της στη μάχη κατά του κορονοϊού και πως πλέον ήρθε η σειρά των πολιτικών, που «πρέπει να αφήσουν στην άκρη τη λογική του “business as usual”, υπό το φόβο ενόχληση των εταιρικών συμφερόντων, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί η ευκαιρία. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται τώρα αποτελούν ζήτημα ζωής και θανάτου».

Στη συνέχεια καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζει την υπόθεση των εμβολιων, με στόχο την επιτάχυνση της παραγωγής αλλά και της διανομής τους. «Πρέπει επειγόντως η ΕΕ να επανεξετάσει την προσέγγισή της. Ήδη, ορισμένες χώρες προσπαθούν να αποκτήσουν εμβόλια, παραβιάζοντας τις δεσμεύσεις τους με την Ένωση».

«Αυτή η κατάσταση δεν γίνεται να συνεχιστεί», υπογραμμίζει στην παρέμβασή του στο Politico o Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας επίσης πως ο κόσμος βρίσκεται σε ένα σημείο όπου το εμβόλιο «το πιο πολύτιμο προϊόν, η έρευνα και η ανάπτυξη του οποίου προήλθε σε μεγάλο βαθμό από τους φορολογούμενους πολίτες της ΕΕ, δεν μπορεί να διανεμηθεί ευρύτερα λόγω των προτεραιοτήτων που θέτουν οι εταιρείες αλλά και της περιορισμένης ικανότητας τους για μαζική παραγωγή».

Διαβάστε επίσης: Και το Συμβούλιο της Ευρώπης υπέρ της πρότασης Τσίπρα για αγορά της πατέντας των εμβολίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter