Αρβανίτης για αποκάλυψη Documento: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των απόδημων

Αρβανίτης για αποκάλυψη Documento: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των απόδημων

Καίρια ερωτήματα προς την κυβέρνηση για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου απευθύνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης μετά την παραδοχή της παρανομίας από το υπουργείο Εσωτερικών, την οποία αποκάλυψε το Documento.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου «Στάικος and Partners», το ΥΠ.ΕΣ «δηλώνει έμμεσα για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο ότι η επεξεργασία του συγκεκριμένου προσωπικού δεδομένου από τρίτους είναι πέραν του σκοπού που προβλέπει ο ΓΚΠΔ αλλά και η εκλογική νομοθεσία, την οποία το ίδιο επικαλείται, και συνεπακόλουθα είναι παράνομη».

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το ΥΠΕΣ παραδέχεται εγγράφως παρανομία – Η ανακοίνωση δικηγόρου αποδήμων

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να μας δώσουν απαντήσεις» τονίζει ο ευρωβουλευτής και συμπληρώνει:

«Ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την διαρροή; Η υπουργός Εσωτερικών κα Κεραμέως δεν πρέπει να απαντήσει για τις διαρροές αυτές; Εκτός από την κα Ασημακοπούλου, ποιοι άλλοι έχουν γίνει αποδέκτες προσωπικών στοιχείων; Οι ευθύνες τελειώνουν στον αποδέκτη, δηλαδή στην κα Ασημακοπούλου που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες από το ευρωψηφοδέλτιο ή θα φτάσουν σ’ αυτούς που διέρρευσαν τα προσωπικά στοιχεία;»

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο Ασημακοπούλου: «Εκτεθειμένη και υπόλογη η κυβέρνηση μετά την παραδοχή του υπουργείου πως παρανόμησε»

Αναλυτικά η ανάρτηση Αρβανίτη:

Αναξιόπιστη και υπόλογη η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων προς όφελος της ευρωβουλευτού Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το δημοσίευμα του Documento και από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί ομάδα αποδήμων που έχουν καταφύγει στην δικαιοσύνη το υπουργείο εσωτερικών για πρώτη φορά παραδέχεται εμμέσως πως η επεξεργασία των e-mail των εκλογέων είναι παράνομη και δεν συνάδει με την εκλογική νομοθεσία.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας, η συγκεκριμένη απάντηση του ΥΠΕΣ θα διαβιβαστεί στην στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στα δικαστήρια, όπου θα εκδικαστούν οι αγωγές αποζημίωσης των αποδήμων.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο εσωτερικών πρέπει να μας δώσουν απαντήσεις:

-Ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την διαρροή;

-Η υπουργός Εσωτερικών κ Κεραμέως δεν πρέπει να απαντήσει για τις διαρροές αυτές;

-Εκτός από την κ. Ασημακοπούλου, ποιοι άλλοι έχουν γίνει αποδέκτες προσωπικών στοιχείων;

-Οι ευθύνες τελειώνουν στον αποδέκτη, δηλαδή στην κ. Ασημακοπούλου που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες από το ευρωψηφοδέλτιο ή θα φτάσουν σ’ αυτούς που διέρρευσαν τα προσωπικά στοιχεία;

Στις 4 Μαρτίου καταθέσαμε ερώτηση στην Κομισιόν για τη μαζική διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων και την παραβίαση του ΓΚΠΔ και αναμένουμε την απάντηση της Επιτροπής.

#είμαστεεδώ εδώ και ζητάμε από την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα, και πριν από τις εκλογές του Ιουνίου, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και οι ένοχοι να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter