Αρχηγός στόλου Λιβύης: Έχω εντολή να βυθίσω τουρκικά πλοία

Αρχηγός στόλου Λιβύης: Έχω εντολή να βυθίσω τουρκικά πλοία

Ο Φάραζ Ελ Μαχντάουι ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο στρατηγός Χαλιφά Χαφτάρ του έχει δώσει εντολή να βυθίσει τα τουρκικά ερευνητικά πλοία, εάν μπουν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης.

Δηλώσεις του Ναύαρχου, Φάραζ Ελ Μαχντάουι (που πρόσκειται στις δυνάμεις του Χαλιφά Χαφτάρ -Λιβυκός Εθνικός Στρατός-, ο οποίος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης), προβλήθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. 

Ο αρχηγός του λιβυκού στόλου, ανέφερε μιλώντας στα ελληνικά, τα οποία έμαθε εκπαιδευόμενος στη χώρα τη δεκαετία του ’70 (στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), ότι ο στρατηγός Χαφτάρ του έχει δώσει εντολή να επιτεθεί σε τουρκικά ερευνητικά πλοία.  «Θα τα βουλιάξω (σ.σ – τα τουρκικά πλοία). Έχω διαταγή από τον κύριο Χαφτάρ».

Διαβάστε επίσης: Λάβρος ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης κατά της συμφωνίας με την Τουρκία

«Εμείς αντιδρούμε σε αυτήν την συμφωνία. Είναι πάρα πολύ κακή», τόνισε παράλληλα για τη συμφωνία της κυβέρνησης της Λιβύης με την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή, ο Ναύαρχος Ελ Μαχντάουϊ, είχε αναρτήσει το εξής μήνυμα -γραμμένο μάλιστα στα ελληνικά- στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη, και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο».

Διαβάστε επίσης: Προκλητικός Ακάρ: Η Αθήνα έδειξε την αδυναμία της με την απέλαση του Λίβυου πρέσβη

Τσαβούσογλου: Παράνομες οι επαφές της Ελλάδας με τη διοίκηση Χαφτάρ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη, οι επαφές της Ελλάδας με τη διοίκηση του στρατάρχη της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ είναι «μη νόμιμες».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε πως η μόνη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη είναι η αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Φαγιέζ αλ Σάρατζ με έδρα την Τρίπολη.

«Αν η Ελλάδα επιθυμεί να κάνει κάτι (με τη Λιβύη), στην πραγματικότητα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με την Τρίπολη», τόνισε ο Τσαβούσογλου σε ομιλία του σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αφγανό ομόλογό του στην Άγκυρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter