«Ασάφεια» Μητσοτάκη μέσω tweet για το αφορολόγητο

«Ασάφεια» Μητσοτάκη μέσω tweet για το αφορολόγητο

Με ένα tweet η Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείει ρητά το ενδεχόμενο - αν γίνει κυβέρνηση - να καταργήσει το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα έως τα 10.000 ευρώ (το ποσό κυμαίνεται, ανάλογα με την κατηγορία).

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλά για «ευημερία για όλους τους πολίτες» και σημειώνει:

«Μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% στο 9% για εισοδήματα έως €10.000.», χωρίς να αναφέρεται ρητά σε εξαίρεση μισθωτών και συνταξιούχων, δημιουργώντας μια… δημιουργική ασάφεια.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι σχετικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος είχε μιλήσει για δικαιότερη φορολογία.

Σημειώνεται ωστόσο πως στην Πάτρα ο κ. Μητσοτάκης είχε μιλήσει για το αφορολόγητο και συγκεκριμένα είχε πει: 

«1ον. Διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που βρίσκεται σήμερα. Καταργούμε οριστικά την μείωση που μόνος του ψήφισε -και υποκριτικά ξεψήφισε- ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι το είπαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα το κάνουν. Ενώ εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι θα το κάνω πράξη. 2ον. Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9% και θα έχουμε αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Και ενίσχυση με 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο το οποίο θα γεννιέται στην Πατρίδα μας για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού που αποτελεί μια βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας»

Διαβάστε επίσης: Κατάργηση του αφορολόγητου προανήγγειλε ο Άδωνης Γεωργιάδης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter