Ασεβής η ΝΔ προς κοινωνία και Ιστορία

Ασεβής η ΝΔ προς κοινωνία και Ιστορία

Μπορεί στις μετρήσεις να συνεχίζει να καταγράφεται παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας –εκμεταλλευόμενο το κόμμα της και τη συνεχιζόμενη αναταραχή στην αξιωματική αντιπολίτευση–, όμως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην κοινωνία και σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων της, σε συνδυασμό με τον τρόπο που υπερασπίζεται τις πολιτικές της, αποκαλύπτουν τον λεπτό πάγο πάνω στον οποίο περπατά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το φορολογικό νομοσχέδιο και η ταμπέλα του «περιορισμού της φοροδιαφυγής» που κρεμάστηκε για να παραπλανά τους πολίτες έχουν οδηγήσει σειρά εργασιακών κλάδων στα κάγκελα. Οι πρώτες αντιδράσεις είχαν τέτοια ένταση που ανάγκασαν το Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά κατά τη δεύτερη θητεία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη σε μερική οπισθοχώρηση, δίχως όμως να αλλάζει ο φορομπηχτικός χαρακτήρας του προωθούμενου νομοσχεδίου και φυσικά χωρίς να αλλάζει αυτό που αποκαλύφθηκε: ότι η ΝΔ έκρυψε το φορολογικό της πρόγραμμα πίσω από τις κορόνες για το μεταναστευτικό, τη Ροδόπη και τα… ακοστολόγητα προγράμματα των αντιπάλων της κατά την καλοκαιρινή προεκλογική περίοδο.

Τσιρότα για βαθιές πληγές

Η πάγια τακτική του Μεγάρου Μαξίμου «ανακοινώνουμε, αναμένουμε, ξεθυμαίνουν οι αντιδράσεις, προχωράμε» στην περίπτωση του φορολογικού νομοσχεδίου έφτασε ακόμη μία φορά στα όριά της. Αλλωστε ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση των ψηφοφόρων στην προκειμένη είναι ξεκάθαρα διά γυμνού οφθαλμού.

Ωστόσο, είναι η πιο καραμπινάτη περίπτωση εγκατάλειψης των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και μάλιστα απέναντι σε ένα ακροατήριο το οποίο έφερε τη ΝΔ στην εξουσία και –με την αρωγή του μιντιακού βραχίονα και της προπαγάνδας σε βάρος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές– τη διατήρησε στο βάθρο.

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα συναντήσει στον δρόμο τόσο τους ελεύθερους επαγγελματίες και το νέο «κίνημα της γραβάτας» όσο και τους συνταξιούχους, που έχουν ήδη διαπιστώσει την εξαπάτηση. Θα είναι ουσιαστικά το πρώτο «μέτρημα», την ώρα που οι πληγές που έχουν πλέον ανοίξει για τα καλά στα προνομιακά της ακροατήρια δεν αντιμετωπίζονται με τις παραδοσιακές επικοινωνιακές λύσεις.

Ο τζόγος στην ακροδεξιά

Το πόσο σημαντικό είναι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το… θεμέλιο του ΛΑΟΣ για την παραμονή της στην εξουσία έχει αποκαλυφθεί προ καιρού. Αντιπρόεδρος ο Αδωνης Γεωργιάδης, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Θάνος Πλεύρης. Ομως με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ξετυλίγονται ο ακροδεξιός σχεδιασμός και ο θρασύτατος αναθεωρητισμός που τη διακρίνουν και πλέον δεν κρύβονται.

«Εμείς τιμούμε, και μάλιστα είναι και μια επέτειος 50 ετών, τους αγώνες για τη δημοκρατία, τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, χωρίς να θεωρούμε ότι πρέπει να δίνεται κομματική απόχρωση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη. Μία ημέρα μετά, ανήμερα 17ης Νοεμβρίου, ουδείς εκπρόσωπος της κυβέρνησης παρευρέθηκε στους εορτασμούς για να τιμήσει τη μεγάλη επέτειο. Υπενθυμίζεται πως το 2020 στεφάνι είχε καταθέσει ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τρία χρόνια μετά η κυβέρνηση «κρύφτηκε» πίσω από τη θεσμική παρουσία του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, δίχως έστω κάποιον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού.

Μόνο μια δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη και μια ανακοίνωση του Μοσχάτου. Οι μάσκες επιτέλους έχουν πέσει και το βλέμμα του Μαξίμου είναι στραμμένο στο κοινό της Χρυσής Αυγής, των Σπαρτιατών και των άλλων περήφανων αρνητών του Πολυτεχνείου.

Δείτε επίσης: Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε «εύχομαι να μη χρειαστεί να ζήσω με 800 ευρώ το μήνα» (Video)

Γάμος ομοφύλων: Ο νόμος πάει στη Βουλή συνοδεία… «γαλάζιων» αντιδράσεων – Οι σκέψεις για την τεκνοθεσία

Κασσελάκης για Αυτιά: «Κύριε Μητσοτάκη, κάντε επιτέλους τον άνθρωπο υποψήφιο ευρωβουλευτή»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter