Γάμος ομοφύλων: Ο νόμος πάει στη Βουλή συνοδεία… «γαλάζιων» αντιδράσεων – Οι σκέψεις για την τεκνοθεσία

Γάμος ομοφύλων: Ο νόμος πάει στη Βουλή συνοδεία… «γαλάζιων» αντιδράσεων – Οι σκέψεις για την τεκνοθεσία

Έπειτα από τις έντονες πιέσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται έτοιμος να επισπεύσει το ζήτημα, φέρνοντας το θέμα προς συζήτηση πριν τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την «Απογευματινή».

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι μεν η εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όσον αφορά τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών, δίχως ωστόσο να λείπουν οι αντιδράσεις από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος. Ουσιαστικά θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη έντονων οχλήσεων, τόσο κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου όσο και τη στιγμή της ψήφισής του.

Εξάλλου, ορισμένοι υπουργοί αλλά και βουλευτές έχουν ήδη αναφέρει ότι δεν θα ψηφίσουν τις εν λόγω διατάξεις.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης υποκύπτει στην ομοφοβική ατζέντα των ακροδεξιών υπουργών του (Video)

Απίστευτος Βορίδης: «Δεν θα ψηφίσω υπέρ για τον γάμο ομοφύλων» – Στρώνει το γαλάζιο χαλί στον Λοβέρδο (Video)

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, το σκεπτικό της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, προβλέπει σειρά περιορισμών όσον αφορά το αίτημα της τεκνοθεσίας. Προς ώρας φαίνεται ότι προκρίνεται το σενάριο επέκτασης και για τους άνδρες της νομοθεσίας η οποία αφορά τη δυνατότητα μιας γυναίκας να προχωρά στην υιοθεσία ενός παιδιού, χωρίς ωστόσο να ανοίγει ο δρόμος για την κίνηση των αντίστοιχων διαδικασιών για το ομόφυλα ζευγάρια που είτε θα προχωρήσουν σε γάμο είτε θα προτιμήσουν το σύμφωνο συμβίωσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter